Nyköping med i hållbarhetsfilm

När FN-förbundet skulle göra en film om Agenda 2030-arbetet, då valdes Nyköping som inspelningsplats. I filmen, som kommer att visas i kommuner över hela landet, syns bland annat Nybygget och elever från Nyköpings gymnasium.

Inspelning av Agenda 2030-film i Nyköping. – De var här och filmade en hel eftermiddag. Det var många tagningar bara förslutscenen med drönaren, säger läraren Jessica Rundquist, som bland annat undervisar i svenska och religion på Nyköpings gymnasium.

Elever från natur-, sam- och teknikprogrammen ställde upp som statister, men blev varse att det allra mesta som spelas in klippts bort.

I den tre minuter långa filmen syns ändå en hel del från just Nyköping. Förutom eleverna på Gripen figurerar barn från Grindstugans förskola när de pysslar och åker elcykel till Nybygget och en sjuksköterska på väg ut på uppdrag.

De fint dekorerade stadsbussarna passerar kameran och Teatertorgets konstverk Tillsammans syns också.

Agenda 2030 och de globala målen antogs av FN:s generalförsamling 2015. Alla länder ska nå de 17 målen som handlar om social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. 

Nyköping är utvald som en av de pilotkommuner som representerar olika perspektiv och erfarenheter när det större projektet ska ta form.

Läs mer om projektet i Nyköping här.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-09-27
Sidansvarig: Annika Hedberg