Nu inviger vi vattenkiosker

Nu öppnar Nyköpings kommun två vattenkiosker. Vattenkioskerna gör det enkelt för företag och verksamheter att hämta vatten och få faktura. Samtidigt får kommunen koll på uttagen och kan säkra kvalitén på vattnet.

Det är viktigt att få koll på när till exempel stora uttag av så kallat tekniskt vatten görs. Då kan det uppstå missfärgat vatten för abonnenterna och kommunen kan behöva sätta in åtgärder för att få bort det. Syftet med vattenkioskerna är just att säkerställa kvalitén och säkerheten för vattnet i det kommunala ledningsnätet.

Får betalt för vattnet

- Vatten är en resurs att vara rädd om. Nu får vi bättre kontroll på hur vattnet är när det når abonnenterna och dessutom betalt för det vatten som tas ut, säger Mats Lindberg, VA-chef i Nyköpings kommun.

Tidigare har till exempel byggföretag kunnat hämta vatten i brandposter. När vattenkioskerna öppnar försvinner den möjligheten. Som företagare beställer man nu en nyckel för att öppna vattenkiosken genom att fylla i ansökan på nykoping.se/vattenkiosk. Företagen kan också lätt se hur mycket vatten de har tankat på www.vattenkiosk.se.

Fyll på vattenflaskan
Det finns också en liten tappkran där man kan fylla på sin vattenflaska med dricksvatten. Lägligt för alla de nyköpingsbor som tar sin motionsrunda vid vattnet vid Kungshagen. Det vattnet kostar inget.

De nya vattenkioskerna finns på Kungshagsvägen och Idbäcksvägen i Nyköping. På tisdagen den 12 juni klockan 12.00 invigs den vid Kungshagsvägen.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-06-12