Melodifestivalen till Nyköping igen

Melodifestivalen kommer tillbaka till Nyköping 2019. Liksom 2007 och 2012 är det deltävlingen Andra Chansen som ska avgöras på Rosvalla lördagen den 2 mars.

2007 sjöng Sanna Nielsen och Sonja Aldén sig till final och 2012 tog Top Cats samt Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern hem varsin finalplats inför ett fullsatt och jublande Rosvalla. Melodifestivalen 2019 inleds den 1 februari på Scandinavium i Göteborg för att sedan dra vidare till Malmö, Leksand och Lidköping. Med fyra deltävlingar, andra chansen och final i Stockholm (9 mars 2019), blir det i princip som SVT kört sedan 2002. 

- Melodifestivalen är något som förenar människor över hela landet, en stor musikfest och det är glädjande för oss att åter få välkomna Andra chansen till Nyköping. Att stå som värd för ett av Sveriges största evenemang stärker tillväxten och gynnar omsättningen för besöksnäringen i kommunen. Dessutom är det ett spännande tillfälle för Nyköpingsborna att delta inte bara i festen på Rosvalla utan också i allt som kommer att ordnas runtomkring, säger Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande

- Jag är stolt över att vi får denna möjlighet. I Nyköping har vi en arena på Rosvalla som uppfyller kraven för att arrangera Melodifestivalen samt att vi har erfarenheten av att genomföra ett så stort arrangemang som detta är. Vi vet vad som krävs säger Stig Ekström, chef för Nyköpings Arenor.

Onsdagen den 31 oktober kl 09.00 släpps biljetterna till 2019-års Melodifestival.

För frågor om Andra chansen i Nyköping kontakta 
Stig Ekström, tfn 0155-45 76 79, stig.ekstrom@nykoping.se
Urban Granström, urban.granstrom@nykoping.se

Pressbilder för Nyköpings Arenor

Dela med dig
Skriv ut