Föreläsning: Lycklig av shopping?

Minimeringsmästarnas sista tema handlar om hållbar konsumtion. Söndag 26 augusti är allmänhet och tävlingsdeltagare välkomna till föreläsning med rubriken ”Shoppa dig lycklig?”. 

Nyköpings kommun arbetar på olika sätt för ett hållbart samhälle. Det handlar om ekonomi, social sammahållning och miljö.

För att komma till konkreta resultat kring individens påverkan på miljön och avfallsmängderna är Nyköpings kommun med i projektet Minimeringsmästarna. Nu riktar tävlingen fokus på en hållbar konsumtion och vad det innebär.

– I Sverige lever vi som om vi hade 4,2 jordklot; redan innan våren gör intåg har vi förbrukat våra resurser. Resten av året lånar vi från övriga världen och framtida generationer. Föreläsningarna öppnar för diskussion om det går att konsumera mer hållbart, berättar Malin Berglund, miljöingenjör i Nyköpings kommun.  

När: 26 augusti klockan 11.00–12.30

Var: NK-villan i Nyköping. Föreläsningen är gratis. 

Program: Rik på riktigt - om konsumtion och lycka. Föreläsare: Fredrik Warberg, Tidsverkstaden.

Klimatsmart shopping i världsklass. Föreläsare: Anna Bergström, Centrumledare på återbruksgallerian ReTuna.

Minimeringsmästarna är en tävling där deltagare under ett års tid försöker att minska sina avfallsmängder. Under året träffas deltagarna från Nyköping och Trosa på tematräffar, där varje tema sätter agendan för de utmaningar som deltagarna ska genomföra. Projektet går att följa på minimeringsmastarna.se och även allmänheten bjuds in till träffarna. Temat hållbar konsumtion är Minimeringsmästarnas femte och sista tema, vinnaren koras på slutträffen den 23 september.Minimeringsmästarna arrangeras av Länsstyrelsen, Nyköpings kommun, Trosa kommun och Nyköpingshem.

Läs mer på minimeringsmastarna.se.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-08-23
Sidansvarig: Annika Hedberg