Läget kring Tessins lokaler

Tyvärr har ett nytt läge uppstått när det gäller modulhusen vid Tessin. Det är brister i brandskyddet vilket betyder att verksamheten inte kan flytta in under påsklovet som planerat.

Arbetet har och har haft högsta prioritet och byggarbetet i modulhusen har pågått även helger och kvällar. Nu i ett sent skede, har brister i brandskyddet hittats. Dokumentationen från början visade att innertakens brandskydd var tillräckligt, men en senare brandskyddsinspektion på plats visade på brister.
Innertaken kommer att brandsäkras men det leder till en fördröjning på flera veckor.

En inflyttning närmare terminsslut skulle störa skolarbetet för mycket. Dessutom planeras för flytt till nya lokaler inför höstterminen då högstadiet flyttar till nyrenoverade Omega och gymnasiet till nya Gripenområdet.

- Med den bakgrunden har ledningen beslutat att avbryta planeringen för flytt till modulerna. Ett tråkigt beslut och jag tänker på elever och personal som nu får ändrade planer. Det som händer nu är att skolverksamheten fortsätter på Tessin. Alla förbättringar som Arbets- och miljömedicin från Örebro ansåg nödvändiga har nu gjorts, säger kommundirektör Erik Carlgren.

Läs mer på nykoping.se/tessin

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-26
Sidansvarig: Anna Malm