Klart med ny rektor, chef för elevhälsan och biträdande rektor på Nyköpings högstadium

Maria Eneqvist tillträder den 6 augusti tjänsten som ny rektor för Nyköpings högstadium. Samma dag börjar även Jonas Nyberg sin nya tjänst som chef för elevhälsan. Peter Sund blir kvar i ledningsgruppen för Nyköpings högstadium som biträdande rektor.

Maria Eneqvist kommer närmast från Gnesta kommun där hon varit verksamhetschef för vuxenutbildningen och arbetsmarknadsenheten.


-  Maria vilar tryggt i sin både breda och djupa erfarenhet av skolledarskap, privat som offentlig, och har varit en framgångsrik chef och ledare i de uppdrag hon tidigare åtagit sig. Hon är även kunnig och förankrad i viktiga frågor kring till exempel arbetsmarknad och integration, vilket sammantaget gör henne mycket väl lämpad att bära rektorskapet på Nyköpings högstadium. Jag är både stolt och glad över att Maria har valt att ansluta sig till oss, säger Henrik Eriksson, utbildningschef.


Jonas Nyberg blir ny chef för elevhälsan på Nyköpings högstadium. Han kommer närmast från Västerås där han varit VD för Stadsmissionen.


- Jonas har en spännande bakgrund och kompetensbas som kommer berika vår verksamhet. Hans erfarenhet från att i olika roller ha arbetat med risk- och friskfaktorer kring psykisk ohälsa, i kombination med sitt vägvinnande chefskap, borgar för att vi kan bli ännu bättre i vårt elevhälsofrämjande arbete, säger Henrik Eriksson.


Om att Peter Sund stannar kvar i ledningsgruppen för Nyköpings högstadium som biträdande rektor, säger Henrik Eriksson att ”jag har tidigare uttryckt en förhoppning om att få behålla Peter i vår organisation och är därför mycket tillfreds med att han valt att stanna hos oss. Det är förstås ett styrkebesked för verksamheten att även fortsatt ha Peter med på resan”.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-07-06
Sidansvarig: Jenny Lagerlund