Janssons Bygg: Dukat bord sparar massor med tid!

Dukat bord heter en tjänst i kommunen där företagare med omfattande ärenden som påverkas av flera myndighetsområden kan möta olika myndighetshandläggare vid ett och samma bord. En av dem som vill tipsa om tjänsten är Robin Jansson på Janssons Bygg i Nyköping.

Jansson Bygg har företag både i Nyköping, Arnö och i Bettna. Verksamheten växer så det knakar, säger Robin Jansson, vd. Foto: Marianne Rynefeldt-Skog

- Fantastiskt, jag väntade mig inte ett sådant mottagande! Vid bordet satt många olika myndighetshandläggare som styrde in mig på rätt spår på en gång. Det sparade både energi och tid!

Robin Jansson är en upptagen person, telefon och mejl plingar oavbrutet och tiden han lägger ned på projekt är värdefull. Det ska vara effektivt och gå fort. När näringslivschefen föreslog honom att komma och presentera sitt företagsärende till ett Dukat bord-möte tänkte han, varför inte?

Tjänstemännen gav viktig information

- Jag visste ingenting egentligen om vad Dukat bord är och trodde jag skulle få träffa någon speciell person, men där satt ju massor med folk. Jag blev till och med lite nervös då och kände mig rätt oförberedd. När jag väl presenterat mitt ärende blev det en mycket bra diskussion och jag fick väldigt bra stöd och råd. Jag kände inte till tjänsten, hade inte hört talas om den men vill verkligen rekommendera alla med ett större företagsärende att i god tid boka in Dukat bord.Det kan spara hur mycket tid som helst och man får kunskaper med sig därifrån som gör det lättare att tänka rätt. De är mycket hjälpsamma.

Går och lurar på idén

Vad är det då för idé Robin Jansson presenterade? Han ler lurigt och säger att han inte hunnit förverkliga den än men att den handlar om kommunens service, det är något som saknas i Nyköping och rör byggbranschen. Att han kanske hinner med den 2019 och att det var väldigt roligt att få en så positiv återkoppling av handläggarna.

- Min inställning är att innovationer är kul! Att allt måste gå och att allt kan förädlas.

Här kan du läsa mer om Dukat bord och hur du bokar tid.

Jansson Bygg i korthet

Var: finns i Bettna sedan tio år och i Nyköping sedan fem år
Anställda: ett 60-tal personer
Specialitet: lösvirkeshus åt privatpersoner och företag, ca 60/40
Aktuellt just nu: Mikaeliskolan och Wedholms nya lokaler. Just färdigställt en spritt ny herrgård.
Utsikter: "Växer så det knakar och vi vet inte vart det tar vägen. Just nu strukturerar vi våra roller för att skapa ett organiserat kaos."

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-08-31