Internationella volleybolltävlingar spelas i Nyköping

Både gruppspel och slutspel i European League förläggs till Nyköping. Glädjande, tycker verksamhetschefen för Nyköpings Arenor Stig Ekström.

Det är det Europeiska Volleybollförbundet (CEV) som har tilldelat Sverige arrangörskapet för Silver European Leagues finalhelg, kallad Final four.

Rosvalla i Nyköping valdes ut för att stå arena för de viktiga matcherna helgen 16-17 juni.

- Fantastiskt kul att valet föll på Nyköping! Vi är väldigt stolta över att få välkomna alla spelare i Final Four, Svenska Volleybollförbundet och publiken till Rosvalla. Det är ett bevis på att våra arenor håller högsta klass. Tillsammans med Nyköpings Frisksportklubb kommer vi att att ge all vår kompetens för att detta ska motsvara allas förväntningar, säger Stig Ekström.

Förbundsordföranden i Svenska Volleybollförbundet, Saffet Eraybar, är också glad att finalspelet förläggs till just Nyköping.

- Att arrangera ett finalspel i en internationell turnering av den här magnituden är stort. Vi är glada och tacksamma över att ha Nyköping och Nyköpings FK med på tåget. Nyköping har potential att bli en svensk volleybollborg. Här verkar flera volleyboll- och beachvolleyföreningar - och publiken är fantastisk. Det fick vi uppleva så sent som i somras när Swedish Beach Tour intog Stora torget. Det var en tre dagar lång fest. Vi hoppas och tror på samma succé den här gången, säger han.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-16
Sidansvarig: Annika Hedberg