Inflytt i Stigtomta nya förskola och skola till sportlovet

Bygget med den nya förskolan och skolan i Stigtomta pågår för fullt. Planen var att barnen skulle börja i de nya lokalerna efter jullovet. Nu meddelar entreprenören att arbetet är försenat och verksamheterna kan flytta in till sportlovet 2019.

Stigtomta nya förskola och skola började byggas i april 2017. Nu meddelar entreprenör Skanska att de inte blir klara som planerat. Nytt planerat inflyttningsdatum för verksamheten är till sportlovet 2019.

- Det är tråkigt att behöva meddela en försening. Men vi hoppas att de nuvarande paviljongerna kan vara en god lösning några månader till. Vi och entreprenören ser fram emot att leverera en ny fin förskola och skola, säger Nyköpings kommuns projektledare Peter Gärdin.

Den nya förskolan och skolan byggs på nästan samma plats som den gamla skolan. Paviljonger har hyrts in för att ersätta den gamla skolan under byggtiden. Det är ett intensivt arbete som pågår med många underentreprenörer, men både markarbeten och det invändiga arbetet har tagit längre tid än planerat.

- Vi ser fram emot verksamheternas inflytt under vecka 7 och ett informationsbrev har gått ut till alla vårdnadshavare. Vi kommer att fortsätta att informera och arbeta tillsammans med vårdnadshavarna för en så smidig flyttperiod som möjligt, säger Marianne Sollenberg, biträdande rektor på Stigtomta skola.

Läs informationsbrevet som gått ut till vårdnadshavarna i förskolan och skolan i Stigtomta. (pdf-fil, 91 Kb) 

Stigtomta nya skola och förskola ska ge plats åt cirka 120 förskolebarn och 420 elever. Totalt blir ytan cirka 7000 kvm. I den nya fastigheten samlas allt i en byggnad istället för som idag, i flera byggnader. Ett nytt tillagningskök byggs också som ska kunna servera cirka 700 portioner och leverera till fler orter.

Läs mer om projektet och följ bygget via webbkamera på nykoping.se/stigtomtanyaskola

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-09-14