IT-klustret bildar förening - skapar hackaton på Studsvik

Nyköpings IT-kluster tar nu steget och bildar en ekonomisk förening för att sätta Nyköping på den digitala kartan. Tidigare var klustret ett löst sammansatt nätverk för bolag och intresserade i IT-sektorn. Nu är de redo för nästa steg. 

Lagarbete och utmanande uppgifter inom hållbarhetsområdet är en del av det deltagarna i Hackathon på Studsvik Tech Park kommer att få uppleva.

En av de första åtgärderna föreningen gör är att arrangera ett Hackathon för att hitta talanger och stimulera kreativitet. Nykhackcamp2018 genomförs 9-10 november på Studsvik Tech Park. Uppgiften innebär att lösa hållbara utmaningar i team. Tipsa gärna dem du känner som kan vara intresserade. Alla som är verksamma inom IT-sektorn och intresserade av IT-utveckling i regionen är välkomna att anmäla sig. Information om prispotten finns här.

Föreningen öppen för intresserade

Nyköpings kommun har varit sammanhållande part för IT-klustret genom Näringslivsenheten, en av medlemmarna i föreningen. IT-sektorn är en viktig del av det lokala näringslivet för kommunen som erbjudit en plattform för branschens lokala utvecklingsfrågor.

IT-kompetensen inom klustret kan bidra till hållbarhet med nya digitala tjänster inom sociala, ekologiska och ekonomiska utvecklingsområden. Föreningen och klustret är öppet för företag och intresserade inom IT-sektorn som delar klustrets stadgar och vision.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-10-09