Hembesök ska minska bränder

I juni kommer alla som bor i Stenkulla få besök av räddningstjänsten för att få hjälp med att se över sitt brandskydd.

- Vi berättar och visar hur du skyddar dig mot brand och vad du ska göra om det börjar brinna i din lägenhet, hos grannen eller i trapphuset. Vi testar din brandvarnare och byter batteri där det behövs. Besöket tar bara ett par minuter och är frivilligt, säger Henrik Schenström, brandinspektör.

Besöken är ett led i arbetet med att minska antalet bränder i hemmen.
- Statistik visar att de flesta brandolyckor sker i hemmen. Vi vill ge medborgare kunskaper om hur man kan skydda sig mot brand i hemmet och hur man ska göra om det börjar brinna. Där andra räddningstjänster har arbetat på det här sättet kan man se att antalet skadade och döda i bränder har minskat, säger Henrik Schenström, brandinspektör.

Catarina Isaksson bor i Stenkulla och är en av dem som kommer få besök av räddningstjänsten.

- Jag hoppas alla hushåll som blir erbjudna detta hembesök tackar ja. Det är ju en fantastisk möjlighet att få svar på sina frågor och öka sin kunskap om brandsäkerhet, säger Catarina Isaksson.

Information i brevlådan innan besöket

Innan besöken kommer alla boende i Stenkulla att få ett brev hem i brevlådan.
- Vi vill inte att någon ska vara rädd för att öppna dörren när vi gör hembesök därför informerar vi om det innan vi kommer. Vi säljer inte heller några brandskyddsprodukter, säger Henrik Schenström, brandinspektör.

Om besöken faller väl ut kommer fler bostadsområden i kommunen att erbjudas hembesök av räddningstjänsten.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-08
Sidansvarig: Helena Vesterlund