Gräsbränder längs tågrälsen i Västerljung släckt av räddningstjänsten och frivilliga ortsbor

Under lördagen har ett flertal småbränder härjat längs järnvägsspåret i Västerljung. Ca 15 brandmän från sju enheter och flera frivilliga ortsbor har deltagit i släckningsarbetet.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla ortsbor i Västerljungsområdet som har hjälpt till på olika sätt. Västerljungsborna har gått man ut huse, de använder soptunnor, hinkar och ihopkopplade trädgårdsslangar, säger Patrik Kullman, räddningschef på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Branden har troligtvis uppstått från gnistor från ett tåg. Eftersläckningen är nu i sitt slutskede. Vi uppmanar allmänheten att fortsatt vara uppmärksamma och försiktiga. Dels med tanke på risken för ytterligare bränder men också med tanke på när trafiken på spåret startar igen.

Bränderna påverkar tågtrafiken för Stockholm-Kolmården/Nyköping/Norrköping i båda riktningar. Tågen går annan väg via Katrineholm och trafikerar inte Kolmården, Nyköping och Vagnhärad.

För frågor om när tågtrafiken kan komma igång hänvisar vi till Trafikverket som nu har ansvaret för trafikstopp och spårområde.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-06-02
Sidansvarig: Robert Karlsson