Gode män sökes!

Många personer i Nyköping och Oxelösund behöver god man. Vi söker därför dig – kvinna eller man – som är intresserad av vardagsekonomi, tycker om människor och har tid över.

Ett plus är om du är väl insatt i samhället och har erfarenhet av arbete inom exempelvis administration, socialtjänst eller bank. Du får ersättning.

Elizabeth (på bilden) har 20 års erfarenhet av att vara god man. Hon rekommenderar fler att prova på uppdraget.

- Man vidgar sina vyer, träffar människor och lär sig nya saker. Det är berikande. Att kunna bidra med sina kunskaper och göra en insats känns bra, säger Elizabeth.

Vanliga uppgifter för en god man:

  • betala räkningar
  • vara med på möten hos myndigheter
  • ansöka om bidrag eller annat stöd

Stort behov av gode män i Nyköping och Oxelösund

Varje år är det cirka 50-80 personer som behöver en god man. Det finns cirka 370 gode män igång på uppdrag men de behöver bli fler för att årets behov ska kunna mötas.

- I vissa fall är det en anhörig som blir god man men i de flesta fall utser vi en utomstående god man. Det är den "banken" vi behöver utöka nu. Jag hoppas att många vågar prova uppdraget som är både utvecklande och en värdefull samhällsinsats, säger Jenny Jonsson, enhetschef på Överförmyndarkontoret i Nyköping som också jobbar för Oxelösunds kommun.

Intresserad?

Fyll i intresseanmälan på nykoping.se/godmansokes. Därefter blir du bjuden till ett informationsmöte. Hoppas vi ses!

Hälsningar

Jenny, Carl-Hampus, Susanne och Pernilla på Överförmyndarkontoret (0155-24 87 00)

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-07
Sidansvarig: Anna Malm