Första spadtaget för nytt äldreboende

På Brandholmen börjar nu ett nytt äldreboende att byggas. Det kommer att bli 72 nya platser och beräknas vara klart våren 2020.

Äldreboendet i kvarteret Koggen ska drivas av Nyköpings kommun. Två kommunala gruppboenden inom LSS byggs också med plats för 12 personer.

– Division Social omsorg ser fram emot nya boenden för våra kommuninvånare. Vi hoppas att det också skapar nya möjligheter för välfärdsteknik, säger Karin Lindgren, verksamhetschef för äldreomsorgen i Nyköpings kommun.

Fastighetsbolaget Maison Forte bygger tillsammans med Nyköpingsföretaget Byggmästarna. Första spadtaget har tagits nu hösten 2018 och äldreboendet beräknas vara klart för inflyttning våren 2020.

– Vi ser ett ökat behov av platser inom äldreomsorgen. Därför är det viktigt att komma igång med byggnation för att möta det behovet, säger kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S).

I fastigheten ligger också ett gruppboende som ska drivas i privat regi av Mo Gård. På innergården uppförs även tre punkthus med lägenheter.

– Vi är glada över att få vara delaktiga i utvecklingen av Nyköping och att vi lyckats med en så bred lösning för fastigheten ihop med arkitekten. Vi bygger inte bara bostäder utan även välbehövliga platser för våra äldre samt att vi fortsätter samarbetet med Mo Gård, säger Viktor Söderqvist, projektledare på Maison Forte.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-09-04
Sidansvarig: Annika Hedberg