3,4 miljoner till barnen

Nyköpings kommun fortsätter bjuda in Nyköpings föreningar till olika forum under året. I en enkät svarar majoriteten av föreningarna att träffarna är viktiga och bör fortsätta. På årets första träff den 12 mars informerar kommunen bland annat om nya möjligheter till bidrag.

Vem vill vara med och dela på 3 470 127 kronor?

Denna fråga har ställts till Nyköpings cirka 400 föreningar i samband med inbjudan till årets första föreningsträff i mars. Nyköpings kommun har från 2018 fått en större summa statliga pengar att dela ut till föreningar som anordnar aktiviteter för barn och unga under årets samtliga lov. Det innebär alltså att från och med 2018 beviljar kommunen bidrag för aktiviteter till sportlov, påsklov, Kristihimmelsfärdshelgen, sommarlov, höstlov eller jullov. Om man är en bidragsberättigad förening är det bara att söka bidragen. 

-   Nyköpings kommun har tidigare delat ut endast sommarlovsbidrag, både eget och ett statligt tillskott till föreningar, berättar Lars Persson enhetschef för Fritid och service på Nyköpings kommun. Förändringen blir nu att man kan söka bidrag för alla lov under hela året.          

Föreningsträff om arkivering och styrelsebildning 

Årets första föreningsträff ger en möjlighet att börja om på nytt med träffarna, nu med föreningarnas enkätsvar och önskningar om innehåll i ryggen. Den 12 mars står styrelsebildning och arkivering på programmet, vilket är viktigt för en förening att kunna.

Därefter ställs frågan på nytt, vilka vill vara med och dela på 3 470127 kronor? Kommunens representanter informerar och berättar på träffen i detalj hur man gör för att söka lovbidragspengarna. Innan träffens avslut är planen att alla ska få snabbmingla med varandra. Kanske hittar man då en samarbetspartner och kommer på nya idéer vad man kan göra för barn och unga för att öka chanserna att fler barn får roliga minnen för livet.

Läs mer om Föreningsträffen den12 mars och anmäl dig

Läs mer om de nya lovbidragen och hur du söker dem

 

Kontakt på Nyköpings Kommun (Nyköpings Arenor)

Lars Persson

0155-24 89 01
lars.persson@nykoping.se

Annika Malmström

 0155-45 74 36

annika.malmstrom@nykoping.se 

 

 

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-01
Sidansvarig: Maria Säfverblad