Föreningar-anmäl ert intresse att ta emot feriepraktikanter

Nu kan ni som förening anmäla ert intresse att ta emot praktikanter i sommar. Att ta emot en feriepraktikant är en utmärkt möjlighet att få ett par "extra händer" till sin verksamhet, samtidigt som våra skolungdomar får möjlighet till sin kanske första kontakt med arbetslivet. Anmäl din arbetsplats så snart som möjligt!

Feriepraktik kan sökas av ungdomar i årskurs 9 samt i gymnasiets årskurs 1 och 2. Förtur ges till elever i årskurs 9, gymnasiets vård- och omsorgsprogram samt elever på språkintroduktionsprogrammet. Ungdomarna får som vanligt betalt under praktiktiden.

Intresseanmälan och matchning

Feriepraktikplatserna kommer att finnas i kommunens verksamheter och hos er i föreningar. Campus Nyköping inom division Barn utbildning och Kultur ansvarar för feriepraktiken och har kontakten med både ungdomarna och de verksamheter som erbjuder platser.
Anmälningar om att ta emot praktikanter sker direkt på webben och själva platsmatchningen sker också direkt på webben. Från den 5 februari till och med 30 april kan din verksamhet anmäla era feriepraktikplatser. Du anmäler din arbetsplats här!


Kontakt och hjälp feriepraktik@nykoping.se

Att ta emot en feriepraktikant

Genom arbetslivserfarenhet, kontakter och yrkesorientering stärks ungdomars möjligheter att få ett arbete efter skolan. Ni som arbetsplats har en viktig roll i detta.

För att introducera praktikanten på arbetsplatsen och leda honom eller henne under praktikperioden utser arbetsplatsen en handledare. Du som handledare blir feriepraktikantens stöd och förebild och kanske hans eller hennes första möte med arbetslivet. Att som feriepraktikant komma till en okänd arbetsplats med nya människor kan kännas ganska nervöst - därför är det viktigt att få en bra start. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-02-08
Sidansvarig: Jonas Viklander