Den preliminära gymnasieantagningen är klar

Idag släpps den preliminära antagningsstatistiken till gymnasiet. Du som har sökt gymnasiet till hösten 2018 kan nu gå in på gymnasiewebben för att se din preliminära antagningsplats. 

Antagningsutskottet har haft en genomgång av sökandeunderlaget och den preliminära antagningsstatistiken finns nu publicerad på webben

- Vi ser glädjande ett ökat söktryck till de yrkesförberedande programmen, vilket är bra för det är i denna sektor som behovet av arbetskraft är som störst, berättar Gunnilla Andersson, ordförande Utbildnings- Arbetsmarknads- och Integrationsnämnden, UAIN. Men det är viktigt att tänka på att den preliminära antagningsstatistiken visar hur sökbilden till gymnasiet ser ut just nu. Den är baserad på elevernas höstterminsbetyg och vi vet sedan tidigare år att de slutgiltiga antagningssiffrorna kommer att bli annorlunda efter omvalsperioden och efter att elevernas slutbetyg räknas in. 

För att se din preliminära antagningsplats loggar du in på Gymnasiewebben med samma inloggningsuppgifter som vid din tidigare ansökan. Du som inte är folkbokförd i Nyköping, Oxelösund eller Trosa men har sökt till vår region får hem ett antagningsbesked per post.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-09
Sidansvarig: Annika Broman