Bli en cykelvänligare arbetsplats!

Nu kan alla företag i Nyköping vara med och få utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats. Ett antal kriterier ska uppfyllas och sen diplomeras man av Länsstyrelsen vid en årlig ceremoni vid residenset i Nyköping.

Som en aktivitet inom länets åtgärdsprogram för energi och klimat rullar nu Energikontoret i Mälardalen igång utmaningen Cykelvänlig arbetsplats. Det kostar inget att delta och alla arbetsplatser i kommunerna Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm och Oxelösund är välkomna att anmäla sig. Näringslivet uppmuntras också att delta.

Cykelställ, cykelpump och resepolicy ger poäng

Det som krävs för att få utmärkelsen är att ett antal kriterier ska uppfyllas, det kan till exempel handla om cykelställ, en cykelpump, dusch med omklädningsrum eller en färdig resepolicy. För att få en stjärna behöver sju kriterier uppfyllas. Ju fler stjärnor desto cykelvänligare är arbetsplatsen.

Att cykla är bra för miljön och hälsan

Syftet är att gynna ett mer hållbart och hälsosamt sätt att resa hos medarbetare och invånarna, som i sin tur bidrar till att minska länets och kommunernas miljö- och klimatpåverkan. Det är också ett sätt att uppmuntra arbetsplatser som gör det lättare för medarbetare att cykla till jobbet och i tjänsten.

Och visst finns det många skäl att välja cykeln som transportmedel – framför allt betyder det att man prioriterar hälsan och klimatet!

Läs mer och anmäl er! 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-07
Sidansvarig: Johanna Friberg