Besök unikt fartyg

Äntligen står sommaren för dörren och det inleds med stadsbesöket av Briggen Tre Kronor af Stockholm. Fartyget stannar i Nyköping till den 19 maj. Välkommen på besök!

Fartyget seglade in i Nyköpings hamn på tisdagen tillsammans med den nya miljöutställning SeaRoom och massor av nyheter som handlar om vårt fantastiska Östersjön.

Den 16 maj klockan 16 är det invigning och sedan kan man besöka skeppet för lunch, föreläsningar eller en segeltur. Se fullständigt schema här.


Visste du att…

Briggen Tre Kronor af Stockholm är ett av världens mest välbyggda och välseglade träfartyg. En svensk satstning i kvalitet och hantverkstradition parat med entreprenörsskap och volontära insatser som resulterade i att hon 2009 utnämndes till världens bäst byggda träfartyg.
Nyköpings kommuns målsättning är att vi i våra sjöar, åar och kustvatten ska ha rent vatten och biologisk mångfald. Med Nyköpings läge vid Östersjön har vi alltid vattnet nära och kommer inte bara i kontakt med det när vi dricker och äter utan även när vi badar, fiskar eller tillbringar tid vid eller i närheten av hav och sjöar. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-16
Sidansvarig: Annika Hedberg