Totalt eldningsförbud från 26 juli

Det är skärpt eldningsförbud i hela länet från den 26 juli och tillsvidare/Fire ban throughout Södermanland county /Palokielto koko Södermanlandin läänissä on voimassa lähtien 26. heinäkuuta /حظر عام لاشعال النيران في مقاطعة سودرمانلاند/Entscheidung über generelles Feuerverbot in Södermanland

In English
Suomeksi
بالعربية
Deutsch

Länsstyrelsen i Södermanlands län har i samråd med länets räddningstjänster fattat beslut om skärpt eldningsförbud i Södermanlands län.

Det är nu alltså helt förbjudet att elda eller grilla i Nyköping, Trosa, Gnesta,Oxelösund och hela Södermanland. Förbudet omfattar även eldning och grillning på egen mark.

Skärpningen av förbudet gäller från den 26 juli 2018 till dess att annat meddelas, eller att grundbeslutet om tillfälligt eldningsförbud upphör.

Förbudet gäller för eldning i alla typer av anordningar som avger värme, lågor, glöd, som kan ge gnistbildning eller på annat sätt överföra värme till underlaget.

Även fasta och iordningställda grillplatser, engångsgrillar, fritidskök och anordningar för eld med öppen låga omfattas av eldningsförbudet.

Skärpningen innebär att det även är förbjudet att grilla på egen tomtmark. Elgrillar omfattas inte av eldningsförbudet.

Skärpt eldningsförbud är en förebyggande åtgärd för att ytterligare minska risken för brand i skog och mark.

Bedömningen av eldningsförbud är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, samt utifrån den uppmaning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB publicerade den 25 juli 2018.

Mer information

Läs mer om förbudet på länsstyrelsens webbplats

Läs även om förbudet på Sörmlandskustens Räddningstjänsts webbplats

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-07-30
Sidansvarig: Jenny Thorell