Räddningstjänsten skickar folk till Gävleborgs bränder

Klockan 15 idag styrde fem brandmän bilen till Gävleborg från Nyköping. De har anmält sig som frivilliga sedan Länsstyrelsen skickat en förfrågan om Sörmlandskustens Räddningstjänst kan skicka dit personal. Många har anmält intresse för att få hjälpa till.

- Vår ambition är att skicka fem brandmän per dag under fyra dagar, säger Terese Linder, brandingenjör. Imorgon bitti åker ytterligare fem personer, fredag morgon fem till och på lördag morgon ytterligare fem personer.

- De tillhör inte vår ordinarie jourstyrka och vi bedömer att vi kan avvara dem. Det är viktigt att vi kan ställa upp i det här läget och vi är jätteglada att de vill göra den här insatsen, säger Terese Linder, brandingenjör, på Sörmlandskustens Räddningstjänst.

Fler ansluter från övriga Sörmland

Fler brandmän kommer att skickas från Sörmland under veckan, bland annat från Räddningstjänsten Eskilstuna och Västra Sörmlands Räddningstjänst som Sörmlandskustens Räddningstjänst samarbetar med. I skrivande stund finns behov av räddningspersonal i Ljusdalsområdet, men behoven kan ändras betonas Terese Linder. De kommer att placeras där de bäst behövs.

Den som vill följa läget med de svåra pågående bränderna i Sverige just nu hänvisar vi till krisinformation.se som drivs av MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. De publicerar endast bekräftad information.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-07-17