Van bussåkare? Bjud på resor!

Nu kan du som van bussresenär visa vägen till ett smartare resande: bjud på ett buss-o-gram! 

Det är Nyköpings kommun, Eskilstuna kommun och Sörmlandstrafiken som lanserar kampanjen. Buss-o-gramet innebär att du som har en periodbiljett på ditt resekort kan bjuda någon som inte åker buss på ett lyxigt förpackat busskort, hemskickat direkt till dörren – med en hälsning från dig!

Fyll i formuläret för att bjuda på resor!

Skicka ett buss-o-gram genom att fylla i formuläret på bussogram.se.

Få en bilåkare att testa bussen!

Att bjuda på bussresor är ett sätt att ge till exempel en bilberoende person i sin närhet en trevlig ögonöppnare om bussens fördelar.

Reskortet som följer med buss-o-gramet är laddat med två gratisresor (48 kronors reskassa). Förutom själva lådan med det förladdade resekortet innehåller buss-o-grammet också en personlig hälsning från avsändaren med en motivering till varför mottagaren ska börja åka mer buss.

– Vi hoppas att många trogna bussresenärer i Nyköping passar på att bjuda in en vän att också testa bussen, som ju är ett enkelt och smidigt sätt att resa, säger Anna Gustafsson, kollektivtrafikstrateg i Nyköpings kommun.

Om kampanjen

Kampanjen genomfördes första gången under hösten i Eskilstuna. Den gången kom det ungefär 100 svar från resenärer som ville skicka buss-o-gram. Den här gången utvidgas kampanjen till att gälla i hela Sörmland.

– Det finns många skäl att resa kollektivt och rekommendationer som kommer från någon i ens närhet väger alltid tungt. På sikt hoppas vi att de som nu får prova på att resa med bussen kommer att välja bort en del av sina bilresor för ett smartare och mer hållbart alternativ framöver, säger Johan Tollén, kommunikatör på Sörmlandstrafiken.

Kampanjen finansieras med projektpengar från Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-29
Sidansvarig: Annica Nilsson