2017 års stipendiater hyllades

På Bomässan på Rosvalla den 17 mars fick några personer extra uppmärksamhet. Under stipendieutdelningen applåderades både eldsjälar och duktiga idrottare.

Nyköpingsbor har i början på året fått nominera personer och grupper som utmärkte sig och gjort något extra under 2017. Till idrottspriset har även alla kunnat rösta på nominerade kandidater. Bågskytte, kanot, violin, kulturarv, fotboll, hembygd och integration – ett brett spektra av intressen och talanger uppmuntrades genom stipendier.

 

Delar av årtes stipendiater efter prisceremonin på Rosvalla den 17 mars

Årets idrottsprestation: Individuell

  • Björn Jansson, bågskytte

Björn Jansson har under 2017 visat att han är en av Sveriges bästa allround skyttar genom att vinna tre SM-guld utav fyra kategorier - tavla inomhus, fältskytte och jaktskytte.  I den fjärde kategorin i tavla utomhus blev det brons.  Dessutom tog Björn två SM-guld i lag ihop med sina lagkamrater i Stenbro.

Årets idrottsprestation: lag

  • Kanotklubben SM Laget.

Nyköpings Kanotklubb blev för tredje året i rad Sveriges bästa kanotklubb på SM. De 17 aktiva tog 62 medaljer totalt varav 30 guld, och samlade ihop den högsta poängsumma som någon klubb kommit upp i sedan poängsystemet startade på 80-talet. En fantastisk säsong av ett gäng träningsvilliga aktiva och deras ledare.

Årets Kulturstipendium:

  • Eva Andersson, Stadsvakten – Nyköpings Kulturarvsmuseum, Nyköpings Hembygdsförening.

Eva har på ett förtjänstfullt sätt, under lång tid, förmedlat och slagit vakt om Nyköpings historia och kulturarv. Detta genom sitt ambitiösa arbete för Kulturhuset Slottsvakten och nu Stadsvakten - Nyköpings Kulturarvsmuseum och genom hennes omfattande arbete som ordförande i Nyköpings Hembygdsförening.

Övriga stipendiater och hyllade eldsjälar:

 

Uppmuntringsstipendium:

Anna Björn, Ljudkonstnär och kompositör, Tova-Li Hake, violinist.

Eldsjälar i föreningslivet:

Monica Bengtsson, föreningen Långt Ifrån Lagom,
Sven Eriksson, Tunabergs Hembygdsförening.

Gert Fredrikssonstipendiet:

Erik Andersson.

Näsby BKs Fotbollsstipendium:

Lisa Flisell.

 

Läs mer om 2017 års stipendiater

nykoping.se/stipendier

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-19
Sidansvarig: Maria Säfverblad