Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Midvinterfest på Stora Torget onsdag 1 februari

Många nyköpingsbor kom till Midvinterfesten på Stora Torget för att få en gastronomisk upplevelse med sörmländsk mat och dryck kryddad med underhållning.

Midvinterfesten bjöd på närproducerade smårätter gjorda på sörmländska råvaror på Stora Torget. Man fick lyssna på sång och sagor, och värma sig vid eldkorgarna, uppleva en eldshow och se en isskulptur växa fram.

Pris delades ut till vinnarna av "Min bild av Nyköping":

Juryns pris gick till Eva Malm.

Publikens pris vanns av Ragnar Blomfelt.

Hederspris delades ut till Mohammad Sadiqi.

Vinnare i tävlingen "Sätt ljus på Nyköping" blev Patrick Ädel, Bobinvägen 14 i Harg.

Under eftermiddagen invigdes skridskobanan med uppvisning av konståkare från Nyköpings Hockey Ungdom. Redan under onsdagskvällen och torsdag morgon fylldes skridskobanan av glada barn som testade sina skridskor.

Den som inte har utrustning kan låna skridskor gratis av Fritidsbanken.

Under kvällen visade Carl Wellander och högstadieelver hur man skulpterar i is. Resultatet blev en anka och ett vildsvin.

Stolt Mat i Sörmland var på plats och representerades av matkunnige Jonas Hammar och samverkanskoordinatorn Bengt Spider Jansson, som minglade runt under kvällen och förde samtal kring kvalitetsmat och berättade om Sörmlands bidrag i tävlingen Matverk. Matkassar lottades ut fyllda med sörmländska delikatesser.

Svenska Kyrkan sålde marschaller att tända för välgörande ändamål.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-06
Sidansvarig: Lars Göran Bergman