Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Unga i Brandkärr ska bli positiva förebilder

Sju ungdomar från Brandkärr utbildas till att bli positiva, relationsskapande förebilder och ska ordna sommaraktiviteter för andra barn och unga i området. Satsningen sker i samarbete med Fryshuset i Stockholm och polisen Nyköping.

Med en tredagars utbildning från Fryshuset i bagaget ska de sju ungdomarna arrangera aktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år som bor i Brandkärr.

De har redan hunnit med att ordna en brännbollskväll, en lekstund i spökparken och en lyckad grillkväll som lockade 500 personer. På programmet står även en utflykt till Boda Borg i Oxelösund och bad. Under tiden får de löpande coaching av personal från Fryshuset.
- Målet är att de ska bli goda förebilder som kan vara med och bidra till en stolt och trygg gemenskap i Brandkärr, säger Eva Johansson, säkerhetssamordnare.

Ahmed, Saki, Isabell och Mohamed från projektet Ung i Brandkärr utanför Fryshuset i Stockholm

Här är ungdomarna Ahmed, Saki, Isabell och Mohamed på besök på Fryshuset i Stockholm för en dags coaching. Abdi, Isabella och Shabbe saknas på bilden.

Fryshuset ska även tillsammans med ungdomarna kartlägga och intervjua unga och vuxna i Brandkärr för att se vilka drivkrafter, utmaningar och möjligheter som finns i området.
- Det arbetet kommer ligga till grund för ett eventuellt fortsatt samarbete, säger Eva Johansson.

Satsningen Ung i Brandkärr besöker Fryshuset i Stockholm

Runt ungdomarna finns också vuxna från socialtjänsten, skolan, räddningstjänsten och polisen som stöttar.

På #ungibrandkärr och #ungibrandkarr kan du följa deras arbete i sociala medier.

Satsningen finansieras av kommunens Kultur- och fritidsnämnd och med bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och är en del av årets medborgarlöfte mellan kommunen, polisen och bostadsbolagen Nyköpingshem, HSB och Victoria park som handlar om att öka tryggheten i Brandkärr.

Fakta Fryshuset

Fryshuset har funnits i 30 år och består av ett 50-tal verksamheter som arbetar och utvecklar metoder för att jobba med unga och ungas uppväxt på olika sätt. Fryshuset skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. Läs mer på fryshuset.se

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-07-14
Sidansvarig: Helena Vesterlund