Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Träffa Nyköpings kommun på Bomässan

Boende, Trädgård och Mat är temat på Nyköpings Bomässa som går av stapeln helgen den 18-19 mars på Rosvalla. Nyköpings kommun är på plats och berättar om bredden av den service som finns för dig att få och om höjdpunkterna under Gästabudsåret 2017.

- Under mässan får du möjlighet att träffa kommunens tjänstemän och direkt på plats få rådgivning och svar på frågor, berättar samordnaren Maria Säfverblad. Besökare kommer exempelvis att kunna se det senaste byggläget i kommunen och få tips på vad man ska tänka på när man vill bygga ut eller bygga nytt. 

Miljötratt delas ut

I montern får du också information om hur du kan tänka mer på miljön i ditt hushåll. Vet du till exempel hur man förhindrar att få matolja och fett i avloppet? Med en miljötratt, som delas ut i montern, är det enkelt. Du får råd om hur miljötratten används och hur matolja kan tas om hand, istället för att hamna i avloppen där den orsakar mycket skada.

- Vi hoppas på många nya kontakter med Nyköpingsbor och diskussioner kring utveckling av kommunens service, menar Maria Säfverblad.

Åk på rundtur med buss till nya bostadsområden

En nyhet för i år är en guidad rundtur med buss för dig som är nyfiken på allt som händer och byggs. Bussen kommer att köra till Brandholmen, Arnö och Oppeby. Bussen svänger också förbi bangårdsområdet där Nyköpings resecentrum ska byggas. Avgångstid är kl 14:00 både på lördagen och söndagen - hämta din bussbiljett i vår monter! Det är ”först till kvarn” som gäller. 

Nyköpings Kommun finns i år representerad på mässan i flera montrar och hallar.

  • Nyköpings Turistbyrå delar ut ett rykande färskt besöksmagasin och ger semestertips på hemmaplan
  • Barnkulturcentrum och Nyköpings Stadsbibliotek har sagostund och workshop i japansk papperskonst för alla barn.
  • Samordnaren för "Öppen dörr", Neeran Al-ani, ger tips och information om du vill hyra ut en bostad till nyanlända med permanent uppehållstillstånd
  • Vi delar ut ljus och påminner om att stänga av all elektronik under Earth Hour den 25 mars
  • Räddningstjänsten informerar om hur du ska känna dig trygg i ditt hem och undvika brand och skador.
  • Butiken Pastellen (personer med funktionsnedsättning inom kommunens FiA-verksamhet -Fungera i Arbetslivet) säljer tygväskor och disktrasor med tryck, smycken, dukar, trälyktor och kuddar.
  • Gästabudsåret 2017 – du får koll på allt som händer under Nyköpings jubileumssommar. Det blir  tävlingar och underhållning

I Gästabudshallen får du koll på allt som händer i sommar

Vill du veta vad du ska göra i sommar och när du ska bjuda hit nära och kära? I lilla ishallen byggs en Gästabudshall upp. Där presenteras Gästabudsåret 2017 och höjdpunkterna som kommer under året. Arrangörer ställer ut, det blir underhållning, överraskningar och tävlingar från en scen.

Kom till Nyköpings Bomässa den 18-19 mars och besök Nyköpings kommuns verksamheter, tävla om fina priser och ha en trevlig dag.

Läs mer om Nyköpings Bomässa

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-11
Sidansvarig: Maria Säfverblad