Tessins förskola pristagare i årets White Guide Junior

Lillemor Eriksson är kock på Tessins förskola sedan sju år, och var i årets tävling nominerad i kategorin Årets förskolekock 2017. Under tävlingens avslutningsceremoni fick hon motta ett fint tredjepris för det engagerande och inkluderande måltidarbete hon skapat på förskolan. 

Lillemor och Annelie Lindau, förskollärare på Tessins fsk

Lillemor Eriksson, kock och Annelie Lindau, förskolepedagog på Tessins förskola på White guide galan tisdagen 19 september 2017.

- Det är roligt att bli uppmärksammad för det jag brinner för, att varje dag ge barnen en matupplevelse utöver det vanliga, säger Lillemor. Häftigt att vara tredje bästa förskolekocken i Sverige! Extra roligt är det att förskolan fick en plats på topp tio listan eftersom vi har arbetat länge med måltidspedagogik i fokus. Tack vare barnens nyfikenhet och intresse har vi nått så här långt, säger hon.

Lillemor brinner för sin matlagning lika mycket som för pedagogiken. Hennes nominering beskriver en mycket ambitiös, engagerad och glad kock med smittande entusiasm. En kock som inte bara bakar bröd och odlar grönsaker i förskolans regi, utan även gör barnen nyfikna på mat och ger dem kunskap om råvaror och smaker. 

Att Tessins förskola gör ett kreativt måltidsarbete som ligger i framkant, är det ingen tvekan om! Även i kategorin Årets förskolekök 2017 var förskolan nominerad och representerades på tiondeplats. Enligt White Guide Junior har de förskolor som nomineras till Årets förskolekök förmågan att sprida måltidsglädje till barnen på flera olika sätt genom smaker, dofter, synintryck, lekfullhet och kärlek till god och näringsrik mat. 

Fakta White Guide Junior

Tävlingen är återkommande varje år där helheten för måltider inom förskolor och skolor i Sverige bedöms och prisas. Tävlingens jury besöker förskolor och skolor i hela landet och tar del av deras måltidsarbete. De ger sedan sin bedömning ur ett helhetsperspektiv där bland annat barnens måltidsmiljö, matens smak och näring, personalens pedagogiska engagemang och kommunens satsningar bidrar till en förhöjd måltidsupplevelse för barn och elever. 

Under året som gått har juryn besökt och bedömt cirka 100 förskolor runt om i landet. Tio av dessa har sedan nominerats i olika kategorier. Genom tävlingen vill White Guide Junior bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta goda exempel kreativt måltidarbete som ger kunskap och engagemang och fulländar barns och elevers måltid. Årets tävling avslutades den 19 september med en ceremoni i Göteborg. Under ceremonin utnämndes de förskolor och skolor som fått placering bland de tio bästa i sina kategorier med priser och hurrarop. 

Läs gärna mer om White Guide Junior .

Här kan du läsa mer om skolmaten i Nyköpings kommun.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-09-26
Sidansvarig: Marie Strömqvist