Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Tekniskas divisionschef slutar

Tekniskas divisionschef Helené From går vidare mot nya utmaningar efter sex år i Nyköpings kommun. I vår börjar hon som Samhällsbyggnadschef på Finspångs kommun. 

- Helené som arbetat i ca 6,5 år i Nyköpings kommun har lett arbetet med att utveckla Tekniska divisionen till en modern och sammanhållen organisation. Detta omfattar bland annat utveckling av ekonomistyrning, arbetsmiljösäkring och kvalitetssäkring, säger kommundirektör Erik Carlgren.

Helené har också har varit med och utvecklat ett projektkontor som idag hanterar många stora bygg- och ombyggnadsprojekt, ofta väldigt komplicerade.

– Denna utveckling har varit nödvändig för att Nyköping ska klara av de ökande behoven som en allt större befolkning för med sig. Helené har bidragit med stort engagemang och ansvar och hennes insatser är mycket värdefulla för Nyköping. Jag önskar Helené lycka till när hon nu går vidare till andra utmaningar, säger Erik Carlgren.

Helené From är nöjd över sina år i kommunen.

– Jag kan inte annat än understryka att jag är otroligt tacksam och stolt över att få ha verkat i Nyköpings kommun och i dess mest spännande verksamhet – den Tekniska – och jag kommer att sakna alla medarbetare och kollegor när jag senare i vår avslutar mitt uppdrag, säger Helené.

Helené började sin anställning i Nyköpings kommun för drygt sex år sedan. Först var ambitionen att vara kvar i tre-fyra år men det blev nästan det dubbla. Ett av Sveriges viktigaste jobb, det som kommunanställd, visade sig nämligen också vara det roligaste, enligt Helené.

– Det tempo, den omväxling och den komplexitet som uppdragen i en kommun har gör det helt enkelt omöjligt att inte få en stimulerande och utvecklande arbetsdag. Detta och många otroligt kompetenta och trevliga medarbetare och kollegor är anledningen till att det gått dubbelt så många år innan jag kom fram till att det är dags för mig att anta en ny utmaning, säger hon.

Och det har hänt en hel del under de sex åren Helené varit Tekniskas divisionschef.

– Mina mål när jag startade uppdraget på Tekniska var att vi skulle skapa ett mer systematiserat verksamhetsstöd i form av processer och rutiner, sätta fokus på arbetsmiljön i produktionen och öka servicen till våra medborgare. Jag ville vidare öka samarbetet med Samhällsbyggnad, bygga en organisation som kunde hantera större byggprojekt samt klara uppdraget att flytta Tekniska från Lennings väg, berättar Helené.

I april går hon vidare och antar rollen som Samhällsbyggnadschef i Finspångs kommun.

– Jag känner glädje i att den Tekniska divisionen har utvecklat stora delar av de målområden som var prioriterade och det kommer att blir otroligt spännande att på distans följa hur verksamheten fortsätter att utvecklas under nästa ledning, avslutar Helené From.

Nu börjar arbetet med att rekrytera en ny chef till Tekniska divisionen. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-01-19
Sidansvarig: Malin Brunelius