Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Teknikprogrammet bjuder in till ”skuggning”

Inför gymnasievalet så bjuder Teknikprogrammet på Nyköpings gymnasium in intresserade elever i årskurs 9 att följa en gymnasie-elev under en halv dag. 

Teknikprogrammet på Nyköpings gymnasium är den enda utbildningen i Nyköping med omnejd som erbjuder teknisk utbildning med inriktning på konstruktion, idé och design. Både gymnasieingenjör som högskoleingenjör har uttalats vara ett framtidsyrke då det råder stor brist på utbildad personal inom flera olika områden. 

bild

På bilden ser vi förra årets framgångsrika UF-företag ”Fenderfäste” som vann första pris i Årets produktutveckling på Ung Företagssamhets mässa i Strängnäs. Ludvig Nilsson, Jonathan Harlin, Tim Licke och Adam Hjorting från klass NATE13.

Lärare Michael Arpnäs berättar att med inbjudan vill vi väcka intresse för entreprenörskap och företagande inom olika teknikområden. 

På Teknikprogrammet har det i flera år funnits framgångsrika UF-företag och i erbjudandet om att följa en elev under en halv dag så kommer besökaren att få ta del av skolarbete inom kurser så som entreprenörskap, teknik mm. Besökaren får självklart även ta del av den tekniskt avancerade utrustning som finns på skolan – så som 3D-CAD, 3D printers och laser. 

Eleverna arbetar med sina UF-företag från "ax till limpa", det vill säga från idé till såld produkt. Egenutvecklade produkter som gör en resa från idé till ritning, till produktion och slutligen marknadsföring och försäljning. På Teknikprogrammet kan man läsa UF/entreprenörskap från 200 upp till 400 poäng. 

Besöken kommer att ske på torsdagar i januari och början av februari.

Har du frågor kan du kontakta lärare Michael Arpnäs, telefon: 073 426 88 17.

För att boka besök, ber vi dig kontakta studie- och yrkesvägledare Agneta Broman Johansson, telefon: 073 662 21 94.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-01-10
Sidansvarig: Annika Broman