Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Teaterfestival för barn

10 - 12 februari inbjuder Gästabudsåret till teaterfestival för barn på Culturum och Nyköpings Teater.

Det är gratis teater för alla från bebis till vuxen i dagarna tre. Hämta gratisbiljetterna i god tid.

Prassel med Räserbyrån.
Tid: Fredag 10 februari kl.11
Plats: Olrogsalen, Culturum.
Åldersgräns: Från 6 månader - 2 år

Handling: En föreställning som prasslar, river, drar och dreglar. Scenen är fylld med ljus, ljud och påsar i alla storlekar och barnen är med och påverkar händelseförloppet - allt får röras, allt får prövas av små nyfikna fingrar.

Ankomsten med Teater i.
Tid: Fredag 10 februari kl.17
Plats: Nyköpings Teater
Åldersgräns: Från 13 år till vuxen

Handling: En magisk föreställning om att börja om på nytt, baserad på en bok av Shaun Tan. Ankomsten handlar om en man som lämnar sin familj för att söka lyckan i ett främmande land. Han anländer till en plats där ingen förstår vad han säger. Han är samma person men allt annat är annorlunda.

För regin står amerikanen Thaddeus Phillips, känd för många som skådespelare i bland annat The Amazing Spiderman 2 och Narcos.

Shaun Tan är en Oscarsbelönad australiensisk författare och illustratör som gett ut 20-talet böcker. Ankomsten är den mest berömda.

Kanel och Kanin - och alla känslorna med Teater Pelikanen.
Tid: Lördag 11 februari kl.12
Plats: Bion på Barnkulturcentrum.
Åldersgräns: Från 2 år

Handling: Vad är det som låter? Är det ett fågelpip eller ett knip i magen? Nej det är alla känslorna som finns där. Minst tjugotvå. Teater och dans, dikter och sånger efter en bok av Ulf Stark och Charlotte Ramel.

Barnkammarboken med Nassim Al Fakir.
Tid: Lördag 11 februari kl.15
Plats: Konsertsalen, Culturum
Åldersgräns: Familjeföreställning

Handling: Barnkammarböckerna har förvandlats till en fartfylld musikalisk föreställning. Nassim Al Fakir, tillsammans med musiker och skådespelare, sjunger barnens favoritmelodier i en rolig och fartfylld show med alltifrån klassiker från Astrid Lindgrens värld till sånger om krokodiler, kramar och kakor.

Vår version av Askungen med Teater Imba.
Tid: Söndag 12 februari kl.15
Plats: Nyköpings Teater
Åldersgräns: Från 6 år

Handling: En klassisk saga om drömmar och förhoppningar. En flicka uppväxt i ett hem utan kärlek som tvingas slava och arbeta utan någon vila. I denna föreställning ställer vi frågorna vi alla räds svara på; Vad ska jag ha på mig? Vad har jag egentligen för skostorlek? Och vad är en bal på slottet?

Teater Imba berättar denna kända historia på sitt eget sätt med hjälp av improvisation, stor humor, dans och trams. Tillsammans med publiken skapas en aldrig tidigare visad version av Askungen.

Teaterfestivalen arrangeras av Kultur&Bibliotek med Gästabudsårets ledord:

Välkommet! Generöst! Överraskande

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-09
Sidansvarig: Lars Göran Bergman