Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Tack för att du släckte i lördags!

Earth Hour 2017 ägde rum lördag 25 mars klockan 20.30-21.30. Hundratals miljoner människor världen över släckte lyset för att manifestera sitt stöd till världens klimatarbete.

Effekten av Earth Hour är en tankeväckare om vad vi alla kan göra för miljön och klimatet.

Världsnaturfondens (WWF) manifestation Earth Hour ska inspirera till förändrade vanor som att ta cykeln eller bussen istället för bilen, spara energi genom att undvika stand-by-läge, släcka onödig belysning och köpa grön el till hemmet.

– Tack till alla er som släckte i lördags! Ni var med i en viktig och global manifestation som uppmanar makthavarna att ta krafttag för klimatet. I kommunen arbetar vi med att minska vår påverkan på klimatet på olika sätt. Arbetet handlar till exempel om att minska energianvändningen i våra fastigheter och om att göra det möjligt för fler av kommunens medarbetare att resa klimatsmart; med hjälp av tjänstecyklar eller fordon kör på förnybara bränslen, säger Sofie Wigerblad, enhetschef på Strategi- och projektenheten, en av de som har arbetat med Earth Hour i år.

Kommunen släckte byggnader

Nyköpings kommun har släckt under Earth Hour sedan 2009. I år släcktes bland annat Stadshuset, Rådhuset, Culturum, Östra skolan och delar av Rosvalla. Ljus med budskapet kring Earth Hour delades ut på Bomässan helgen innan och i entrén i Stadshuset veckan innan.

Läs mer om Earth Hour i Nyköping.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-27
Sidansvarig: Anna Malm