Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Eliten i svensk beachvolley intar Nyköping

Swedish Beach Tour växer och får tre nya tourstopp varav Nyköping är ett.

Bilden är från finalen i Umeå i Swedish Beach Tour 2015. Foto: Johnny Vedberg

2017 års upplaga av Swedish Beach Tour blir den största på många år. Sommaren omfattar hela nio tourstopp, inklusive SM-veckan på Skrea strand i Falkenberg och Tourfinalen i Umeå.

Uppsala, Helsingborg, Göteborg, Kalmar och Umeå är kvar sedan tidigare. Därutöver tillkommer också tre spännande nyheter i form av Nyköping, Värmdö och Tylösand.

Det är första gången någonsin som Nyköping får besök av Swedish Beach Tour. 10-12 augusti invaderas staden av den svenska beachvolleyeliten.

- Superkul att vi får hit Swedish Beach Tour. Det blir en härlig show. Spelarna som kommer hit är sannolikt i toppform i och med att turneringen ligger perfekt placerad mellan SM och Tourfinalen, säger Lena Tholse, lokal projektledare för arrangören Nyköpings Frisksportklubb.

Swedish Beach Tour Nyköping lär bli en riktig publikmagnet. Turneringen är nämligen en av huvudattraktionerna under Gästabudsåret 2017.

- Vi är jätteglada att vi får besök av denna spektakulära volleybollfest under Gästabudsåret, säger Nyköpings jubileumsgeneral Ulf Westman. Vi räknar med att sätta Nyköping på volleybollkartan och locka en jättepublik till detta unika evenemang på Stora Torget mitt i stan.

Nyköping hänger också på med företagsaktiviteter och After Beach runt Swedish Beach Tour. Huvudsponsorer för arrangemanget i Nyköping är Gästabudsåret och Foria.

- Det känns otroligt roligt och inspirerande att vi har ett så komplett tourschema i år. Nya städer som tillför energi, ny publik och publicitet för sporten. Samtidigt har vi våra trogna arrangörer som återigen levererar beachvolley på toppnivå, säger projektledare Jakob Birgersson och fortsätter:

- Vi tror och hoppas att de många tourstoppen kommer ge fler spelare chansen att utvecklas sportsligt. SBT är utmanande, bjuder motstånd från landets bästa lag och har samtidigt en fantastisk inramning med publik, speaker och DJ.

En hel del nyheter till årets tour alltså, men upplägget är i mångt och mycket detsamma. Precis som sommaren 2016 dundrar det hela igång på Vaksala torg i Uppsala, 9-11 juni. Cirkusen rullar sedan vidare kors och tvärs genom landet, där stoppen avverkas helg efter helg. I slutet av augusti når det sitt crescendo under Tourfinalen i Umeå.

- Vi kan se fram emot en fullspäckad beachvolleysommar. Det blir både nationell och internationell elit som spelar på stränder och torg runt om i Sverige. Jag uppmanar alla att gå igenom tourschemat och boka in ett eller flera datum där ni kommer och ser beachvolleyeliten live - det är en maffig upplevelse, avslutar Jakob Birgersson.

Fakta - Swedish Beach Tour
Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära. Varje sommar besöker man 6–9 städer och sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 11 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna, servering och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse. Läs mer om Swedish Beach Tour!

Hemsida: http://www.swedishbeachtour.se/

Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/

Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/

Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-09
Sidansvarig: Lars Göran Bergman