Skadegörelsen i Brandkärr utreds av polisen

Under oroligheterna i Brandkärr på lördagkvällen fick polis och räddningstjänst rycka ut till området för att förhindra pågående skadegörelse vid Brandkärrsskolan. Det rörde sig om krossade fönster och försök att elda. Räddningstjänst och polis kallades till området då närboende slog larm om händelserna.

Ett 20 tal fönsterrutor på Brandkärrsskolan har slagits sönder. Det har eldats i en soptunna samt i ett däck på skolgården. Ett försök att elda har även gjorts nära en förrådsbod/redskapsbod.

Skolans verksamhet fungerar som vanligt och skadegörelsen är nu ett polisärende. En anledning till att skolan drabbats kan vara att den fungerar som en naturlig samlingspunkt för många unga. Inom division Barn Utbildning Kultur ser man inte händelsen som en attack på det skolan står för.

Trygg- och säkerhetsfrågorna blir med händelserna mycket aktuella och diskuteras nu på alla nivåer, både bland medarbetare, elever och i ledningen. Ett antal trygghetsskapande åtgärder har tidigare vidtagits i området, bland annat tydligare belysning.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-11-13