Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Shower, konserter och flera stora evenemang till Nyköping!

I år bjuder Nyköpings kommun tilsammans med Nyköpings föreningsliv på ett Gästabudsår och på en sommar fullspäckad av evenemang. På kultursidan satsar man på att fylla hela året med konserter, shower och även på evenemang som ska bli bestående. 

Breabach Lena PH 
 Folkmusikgruppen Brebach från Skottland och Lena PH gästar Nyköping 

Scensommarkväll i augusti - nytt evenemang på Nyköpingshus borggård med fri entré 

Scensommarkväll är en ny satsning som lanseras i samband med Festdagarna 2017. Evenemanget äger rum den 2 augusti och arrangeras av Nyköpings kommun i samarbete med Scenkonst Sörmland. Det kommer att bjudas på världsmusik, nytolkad folkmusik, visor och klassiska stycken och allt i en unik och historisk miljö på Nyköpingshus borggård, berättar Anders Magnusson verksamhetsansvarig för Kultur och Evenemang på Nyköpings kommun.

-Evenemanget kommer att bli ett årligen återkommande evenemang och i år med fri entré med anledning av Gästabudsåret. Vi skapar programmet själva och anpassar det för Nyköping och platsen. Scensommarkväll är för alla som vill uppleva musik på ett nytt och spännande sätt och vi hoppas på en häftig kväll tillsammans med många nyköpingsbor, fortsätter Anders Magnusson.

Bland musikerna finns

  • Duo Caminar
  • Stockholm Lisboa Project
  • Maria Kalaniemi
  • IRIS Vocals
  • Breabach
  • Sallyswag

Biljetter till Lena PH den 15 oktober är nu släppta
Aktuellt just nu är biljettförsäljning till Lena Philipsson med showen "Jag är ingen älskling" som kommer till Rosvalla. Under september, oktober och november kommer turnén att besöka 15 städer runt om i landet och Nyköping är en av dem!  

Diggilo kommer tillbaka
Diggilo-turnén kommer tillbaka till Nyköping i sommar den 10 augusti till Rosvalla. Artistuppställningen består av: Mello-aktuella Wiktoria, Så mycket bättre-profilen Tommy Nilsson, komikern och skådespelaren Özz Nujen, Andreas Johnson från succé-showen Rock of 80s, Eurovision-vinnaren Charlotte Perrelli och många fler.

The Whitney Houston Show den 21 oktober på Culturum
Sedan Whitney Houstons tragiska död 2012, har hennes fans önskat sig en show för att hylla sångerskan. Nu är den äntligen här! The greatest love of all - The Whitney Houston Show. Denna stora show har turnerat runt hela världen och nu är det Sveriges tur. Nyköping är vald som en av fem turnéstäder! 

- Fler evenemang är på gång för hösten och för 2018 men än kan vi inte berätta om allt utan måste vänta in arrangörerna, berättar Anders Magnusson på Nyköpings Kommun. Den 30 mars släpps biljetter till  Disneys älskade klassiker Aladdin, nu som musikal, som kommer till Rosvalla i januari 2018. Renaida Braun från Nyköping och känd från Idol spelar en av huvudrollerna, säger Anders Magnusson.  

-Svansjön med Ryska nationalballetten, en av världens främsta danskompanier,  kommer också till Nyköping i februari 2018.  Att vi får hit stora evenemang som dessa ska vi vara stolta över, säger Anders, och passar samtidigt på att välkomna alla till ett fortsatt kulturspäckat Gästabudsår.  

På nykopingsguiden.se hittar du Nyköpings kulturutbud. Du kan söka på alla evenemang, konserter och shower i kalendern och boka dina biljetter direkt på webben.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-30
Sidansvarig: Maria Säfverblad