Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

RIX FM Festival kommer till Nyköping i sommar

Nu är det klart - Festivalen Rix FM kommer till Nyköping den 30 juli. Det är en festival med flera kända artister med musik som just nu spelas i radio och på TV. Festivalen blir ett tillskott för Gästabudsåret och under Festdagarna som i år pågår en hel vecka. 

Idag meddelade programledarna på Radiokanalen Rix FM i livesändning att Nyköping är en av tio städer dit Rix FM Festivalen kommer. Ännu har inga detaljer om vilka artister som kommer just till Nyköping avslöjats. 

 -Att RIX FM Festival väljer Nyköping som en av sina turnéstäder känns jättestort, säger Anders Magnusson Verksamhetsansvarig för Kultur och Evenemang på Nyköpings kommun. Festivalen är ett välkänt varumärke som förknippas med sommar, fest och kända aktuella artister. Det känns riktigt kul att få erbjuda detta till Nyköpings kommuninvånare och besökare. 

Festivalen kommer att vara i Nyköpings hamn under en dag och ett festivalområde kommer att byggas upp.

- Nyköpings hamn blir ett fantastiskt festivalområde som vi sett fram emot att få använda i samband med Nyköpings Festdagar, nu äntligen blir verklighet. Vi väntar nu med spänning på släppet av artister, berättar Anders Magnusson.

Jubileumsgeneralen för Nyköpings Gästabudsår 2017 på Nyköpings kommun, Ulf Westman, välkomnar RIX FM Festival och är extra glad över att evenemanget kommer till Nyköping just i år.

-Nyköpings kommun bjuder under 2017 in till ett Gästabudsår, ett år fyllt av extra mycket evenemang och roligheter. RIX FM blir ett betydelsefullt inslag, särskilt för ungdomar som vi vill satsa på, och festivalen förstärker Nyköpings Festdagar som i år pågår under en hel sommarvecka.

Läs mer om Rix FM Festivalen 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-18
Sidansvarig: Maria Säfverblad