Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

P-hus byggs vid lasarettet och Nyköpings resecentrum

Nyköpings kommun och Landstinget Sörmland har nu kommit överens om att bygga ett nytt parkeringshus med 600 platser mellan Folkungavallen och psykiatriska kliniken.

Landstingsrådet Monica Johansson (S) och kommunalrådet Urban Granström (S) är överens om att bygga ett parkeringshus med cirka 600 platser.

P-huset kommer att förbättra parkeringsmöjligheterna för Nyköpings resecentrum, Nyköpings lasarett och besökare till centrala Nyköping.

Under måndagen träffades kommunalrådet Urban Granström (S) och landstingsrådet Monica Johansson (S) för att bekräfta den avsiktsförklaring som är på väg fram för beslut i kommunen och landstinget.

- Vi är mycket nöjda med att det blir fler P-platser i området som verkligen behövs när Nyköpings resecentrum och Nyköpings lasarett utvecklas, konstaterar de båda. Nu kan planeringen för bygget starta på allvar.

För Nyköpings del innebär det nya P-huset ett lyft för hela kommunen eftersom det behövs fler attraktiva parkeringsplatser i Nyköping.

Landstinget och kommunen har skrivit en avsiktsförklaring på tjänstemannanivå om att samverka för ett gemensamt P-hus med cirka 600 platser. Nu börjar arbetet med att anpassa detaljplanen och byggnation till övrig produktion i området.

Avsiktsförklaringen innebär att landstinget och kommunen delar lika på kostnaderna för underlag och utredningar som behöver göras. Fokus kommer att ligga på att ta fram en gemensam behovsbeskrivning för P-huset och en kostnadsfördelning för bygget.

Här mellan Folkungavallen och Åsidans vårdcentral ska det nya P-huset byggas för att det ska bli fler P-platser nära lasarettet och Nyköpings resecentrum är kommunalrådet Urban Granström (S) och landstingsrådet Monica Johansson (S) överens om.

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-27
Sidansvarig: Lars Göran Bergman