Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Nyköping söker minimeringsmästare

Kan du minska ditt avfall med hälften? Anta utmaningen i Nyköpings kommuns tävling för att nå avfallsmålen. Anmäl dig senast den 24 augusti för att bli en av 10 utvalda ambassadörer.

Nu lanseras en utmaning för privathushåll i Nyköpings kommun och Trosa. Länsstyrelsen samordnar och Nyköpings hem deltar också i projektet. Sörmlands Sparbank är sponsor. Tio ambassadörer ska väljas ut  vardera kommun för att utmana varandra och sig själva i att minska sitt avfall.

- För att nå ett hållbart samhälle och ett hållbart Nyköping måste vi jobba på alla fronter. För att nå målet måste vi alla bidra, säger Jonas Andersson, Renhållningschef i Nyköpings kommun.

Anmäl dig senast den 24 augusti 

Från och med den 28 juni till och med den 24 augusti kan man anmäla sig på minimeringsmästarna.se eller via nykoping.se
Konceptet har tidigare genomförts i Västra Götaland där ett 40-tal ambassadörer får utmaningar inom fyra teman. Temana är Hållbar konsumtion, textil, matsvinn, kemikalier, elektronik samt kollaborativ (bytes) ekonomi.

- I prispotten finns upplevelser och utflykter, men mest av allt kunskap och ett rent samvete, berättar miljöspecialist Camilla Hjalmarsson.

Deltagarna kommer under året att delta på en informations- och diskussionsträff om varje tema samt få olika utmaningar knutna till det aktuella temat. På bloggen minimeringsmästarna.se kommer vi att kunna följa deltagarnas minimeringsresa.

Vill du veta mer?
Läs mer och anmäl dig på minimeringsmästarna.se

Eller kontakta Jonas Andersson, Renhållningschef telefon 0155-24 81 70 
eller Camilla Hjalmarsson, miljöspecialist, telefon 0155-24 89 48

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-06-28