Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Nyköping prisat för Temakvällar om tonårsliv

Torsdag 20 april fick Nyköping diplom av organisationen IQ för kommunens satsning på Temakvällar om tonårsliv för föräldrar i Nyköping. 

Syftet med temakvällarna är att sprida kunskap om tonårsfrågor och erbjuda en mötesplats där föräldrar och de som jobbar med barn kan mötas.

Tre år i rad har Nyköpings kommun bjudit in samtliga föräldrar med barn i högstadiet till temakvällar där de erbjudits möjligheten att lyssna på föreläsningar om bland annat alkohol, narkotika, tobak och dopning. Arrangör av temakvällarna är skola, socialtjänst, polis och räddningstjänst i samverkan med friskolorna i Nyköping.

2016 års temakvällar fick en väldigt positiv respons från de över 100 föräldrar som deltog.

Emelie Nisu, preventionssamordnare i Nyköpings kommun tog emot priset.

- Att våra temakvällar för tonårsföräldrar nu blir IQ-projekt är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt med dessa frågor. Jag hoppas att vårt arbete kan inspirera andra kommuner att starta liknande satsningar, säger Emelie.

Satsningen blir IQ-projekt

Nu tar IQ upp satsningen som ett eget IQ-projekt. Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. 

- Temakvällarna i Nyköping är just nu istället under omarbetning och vi vidareutvecklar det förebyggande arbetet till tonårsföräldrar digitalt via Tonårsguiden samt enstaka föreläsningar fördelade över året, säger Emelie.

Kontakt för frågor

Sara Dinwiddie, ansvaring för IQs nätverk, 076-865 25 70 alt e-post: sara@iq.se

Emelie Nisu, preventionssamordnare vid Nyköpings kommun, 0155-24 80 00 alt e-post: emelie.nisu@nykoping.se

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-21
Sidansvarig: Robert Karlsson