Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Nyköping bjöd på fest en hel vecka!

Stort tack till alla som besökte Nyköpings Festdagar 2017 som blev en vecka med feststämning och musik i alla former, massor med skoj för barnen, teater, marknad och karuseller.

Och Rix FM-festivalen blev ett av de största konsertevenemangen Nyköping haft någonsin!

Festveckan inleddes lördag den 29 juli med glänsande veteranbåtar i hamnen och stora maskiner som lockade barn och familjer. Tornerspelen på vallarna drog hundratals besökare och bjöd på riddare i rustningar på frustande hästar i spännande dueller.

På söndagen var det då dags för en av Sveriges största musikfester, Rix FM-festivalen. Och snacka om dundersuccé!  Tusentals nyköpingsbor och besökare samlades framför scenen som låg med Stadsfjärden och hamnbassängen som fond och dansade loss till artister som Mariette, Darin och Benjamin Ingrosso. Uppskattningsvis var det cirka 8 000 besökare i hamnen den kvällen som njöt av en av sommarens och Gästabudsårets absoluta höjdpunkter.

På tisdagen fylldes Nyköpingshus borggård av sammanlagt 1300 barn fördelat på tre gratisföreställningar. Det lyste ur ögonen på barnen när Babblarna, alla små barns favoriter, kom in på scenen.

Under onsdagen fortsatte programmet med inriktning på underhållning för barn. Det blev en härlig eftermiddag på Nyköpingshus igen. Lönnebergakvartetten bjöd på Astrid Lindgrens sånger presenterade med klassik musik. Barnen fick sjunga med och röra sig till musiken.

 

På kvällen var det dags för ett evenemang som Nyköpings kommun har som avsikt att fortsätta med även nästa år. ”Scensommarkväll på Nyköpingshus” presenterar musik från olika delar i världen och olika musikstilar. Besökare kunde komma och gå och lyssna till nytolkad folkmusik, klassiskt, visor och improvisationer med både jazz och afroinslag. Nyköpingshus som arena passade perfekt för denna konsert och bidrog till en stämningsfull kväll.

Från onsdagen fram till sen lördagkväll bjöd Festdagarna på klassiskt tivoli, allsång, swimrun och marknad.

Nyköpingsbor letade sig ut på gator och torg och verkade trivas. Festen var nu på Stora torget och i Gripsholmsparken.

Artister som Ace Wilder och Panetoz varvades med lokala band i ömsom regn och ömsom sköna sommarkvällar. Nyköpingsborna gick man ur huse och fyllde gator, parker och torg med härlig feststämning.

Nu står Swedish Beach Tour på tur med en unik volleybollplan mitt på Stora Torget. På Rosvalla bjuder Diggiloo upp till stor show den 10 augusti.

Hela sommaren och Gästabudsårets program hittar du på www.gastabudsaret2017.se

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-08-09
Sidansvarig: Lars Göran Bergman