Nya buss- och tågtider i december

Söndag 10 december 2017 fick buss- och tågtrafiken nya tidtabeller. Bussarna är nu mer anpassade efter tågtiderna vilket förenklar resandet. 

Den nya pendlarbiljetten Movingo gör det också enklare att resa inom hela Mälardalsregionen. Utöver nya tidtabeller sker det också förändringar vad gäller busshållplatser i Nyköping.


Ny gång- och cykelpassage samt nya hållplatser på Lennings väg

Vid Nyköpings högstadium Alpha har den nya gång- och cykelpassagen tillsammans med nya busshållplatser på Lennings väg invigts. Ett flertal linjer har nu en kortare körväg och trafikmiljön i Tessinområdet blir därmed betydligt säkrare eftersom busstrafiken nu går på Lennings väg. Är du elev på Nyköpings högstadium och åker buss? Kolla vilken hållplats som gäller för just din bussavgång, antingen Aurore Holmbergs väg eller Örnskölds väg.

Turer och hållplatser

Stadstrafikens sista tur har senarelagts 45 minuter på fredagar och lördagar till kl 22:45, vilket gör att de även passar till sista tåget från Stockholm. 

Linje 3 har kvartstrafik i rusningstid, som linje 1 och 2, mellan kl 05:00-08:30 och kl 14:15-18:30. Denna satsning gör att det blir lättare för alla som ska till och från Rosvalla eller bor på Brandholmen.

Linje 2 har fått en ny hållplats vid Pål Jungs hages västra del och dit kommer det också att gå fler turer under morgonen.

07:55-tåg från Stockholm hela vägen till Nyköping

För tågtrafiken gäller det att tåget från Stockholm kl 07:55, som tidigare kördes med buss från Södertälje, har blivit tåg hela vägen. Samma tåg fortsätter mot Norrköping efter stopp i Nyköping. Dessvärre tidigareläggs det sista tåget från Stockholm och avgår kl 21.32. Nyköpings kommun arbetar för att det sista tåget från Stockholm istället ska senareläggas i kommande tidtabeller, framför allt på fredagar och lördagar. Den nya tågtidtabellen gäller från och med 10 december 2017.

 

För mer information om busstrafiken och priser: www.sormlandstrafiken.se
För mer information om tågtrafiken: www.sj.se

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-01-09
Sidansvarig: Annica Nilsson