Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Nu är kultur - och idrottsstipendiaterna utsedda

Under början av året har nyköpingsbor fått nominera och rösta på personer och grupper som har gjort avtryck inom kultur, idrott och föreningsliv. Nu är 2016 års stipendiater utsedda. På lördag den 18 mars på Rosvalla delas sex stipendium ut.

Nyköpings kommun delar varje år ut stipendium till personer som gjort avtryck inom kultur, idrott och föreningsliv. I år delas sex stipendium ut och totalt 100 000 kronor ut i samarbete med Sörmlands Nyheter för 2016 års utmärkelser. 

Kulturstipendium

En belöning för gjorda insatser inom kulturella områden

 • Kennet Bodin

Kennet Bodin har under flera år bjudit på sitt engagemang och sin obetalbara humor i allt från teaterföreställningar och revyer till historiska stadsvandringar. 

Årets idrottsprestation

 • Individuell prestation - Erik Holmer

Erik Holmer tog sig till semifinal under EM i maj och blev efter det reserv till OS i Rio. Under U23 slog Nyköpings FP-kanotisten till med sitt hittills bästa resultat i karriären; sjua – Sveriges bästa genom tiderna i en sport där Sverige inte har en enda konkurrensduglig anläggning.

 • Lagprestation - Mockingjays, Cheer Legacys seniorlag.

Med stort engagemang och driv ordnade Cheer Legacy en bronsmedalj på SM i Malmö. Klubben hade hela fyra lag på plats och det var seniorgruppen, Mockingjays, som slutade trea i klassen senior level 2.

Uppmuntringsstipendier  
Stipendium avsedda till personer som är ett stöd i utveckling och vidareutbildning inom kulturella områden har även utsetts.

 • Eric Carlfjord               

Uppmuntras för sitt hårda och målinriktade arbete inom musik - med start i Vrena barnkör, via Slakthuset och musikesteterna till Ingesunds folkhögskola och Musikhögskolan i Örebro.

 • Hampus Persson

En ung musikerkille som ägnar stor del av sin vakna tid till musiken. Spelar trummor, gitarr, bas, synt. 

Eldsjälar i föreningslivet 
En belöning för förtjänstfulla ideella insatser i föreningslivet

 •  Sofia Eriksson                      

  År efter år ser Sofia till att snöläggning, pistning, lift, skidskola och kiosk fungerar i Ryssbergen. Med en positiv energi utöver det vanliga har hon bidragit till att göra Ryssbergen till den skidanläggning den är i dag.

  • Gunnar Vieweg
  Gunnar har varit initiativtagare samt drivande i F11 Museum och Nyköpings Flyghistoriska förening sedan starten. Han har outtröttligt jobbat på och format museet till att bli Sveriges flygspaningsmuseum.                                                

Gert Fredriksson stipendiet

 • Alva Johansen                                                                                                      

Alva har vunnit ett antal SM-medaljer varav många guld under 2015 och 2016. Vunnit ett antal NM-medaljer varav 4 guld 2015 och deltagit på junior VM.

 • Anton Andersson

Anton har vunnit guld och silvermedaljer på SM både 2015 och 2016. Han har varit uttagen i både sprintlandslaget och maratonlandslaget under 2015 och 2016.    

Näsby BKs fotbollsstipendium

 • Maja Björklund                                        

Prisutdelning på Nyköpings Bomässa den 18 mars

En ceremoni med prisutdelning sker den 18 mars på Nyköpings Bomässa i Gästabudshallen (hockeyhallen) kl 13.30

Läs längre motiveringar och mer om stipenidaterna på nykoping.se 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-14
Sidansvarig: Maria Säfverblad