Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Inriktningar för Kulturskolan

Barn och unga med intresse för bild, dans, musik och teater välkomnas till Kulturskolan som slår upp portarna i höst!

Den 14 mars fattade kommunfullmäktige (KF) det slutliga beslutet att Musikskolan ska utökas till en Kulturskola med fler konstarter än musik. Kulturskolan öppnar i september i nuvarande Musikskolans lokaler på Nyköpings högstadium Alpha och Omega.

Föreslagna inriktningar för nya Kulturskolan:

  • Bild & Hantverk
  • Dans & Rörelse
  • Musik & Produktion
  • Teater & Drama

Förslaget till inriktningar är framtaget i samråd mellan Kultur- och fritidsnämnden och Musikskolans rektor Mattias Dahlström. Nämnden tar ställning till det på sitt sammanträde 26 april.

- Det görs en nationell satsning på Kulturskolor och vi är glada över att kunna erbjuda en Kulturskola här i Nyköping också. Inriktningarna är genomarbetade och till stor del förankrade i politiken så beslutet i nämnden är mer en formsak. I praktiken måste inriktningarna börja gälla redan nu för att Kulturskolan ska kunna locka nya lärare, elever och praktiskt kunna starta i höst, säger Carina Wallin, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Satsning på musik och kultur

Totalt satsar Nyköpings kommun tre miljoner kronor under 2017 på att stärka musikundervisningen och att omvandla Musikskolan till en Kulturskola. Det är utöver det vanliga anslaget till Musikskolan. Musikundervisningen utökas alltså för att kunna välkomna fler av de 400 elever som nu står i kö.

Ansökningen till Kulturskolan startar 3 april

Kulturskolan öppnar i september. Verksamheten vänder sig till barn och unga 0-25 år. Från och med måndag 3 april kommer ansökningar att kunna göras på nykoping.se/kulturskolan

Öppet hus "Prova på Kulturskolan" 6 maj

Lördag 6 maj, klockan 10.00-14.00, är det öppet hus på Musikskolan med temat "Prova på Kulturskolan". Adress: Nyköpings högstadium Omega, byggnaden Tonborgen, Rosenkällavägen 41 i Nyköping. Alla som är intresserade av att gå på Kulturskolan i höst är välkomna!

Kontakt

Carina Wallin
Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden
Nyköpings kommun
Tfn 0155 – 24 89 83

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-28
Sidansvarig: Anna Malm