Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

I sommar blir det Festabud - en kväll utöver det vanliga.

Just nu planerar Nyköpings kommun en fest för personer med olika funktionsförutsättningar och för de som sällan går på fester. Målet är att Gästabudsåret 2017 ska erbjuda något för alla Nyköpingsbor.

Johan Persson på division Social Omsorg på Nyköpings kommun arbetar som fritidskoordinator och har som uppgift att skapa och erbjuda fritidsaktiviteter för personer med olika funktionsförutsättningar i Nyköpings kommun. Han har många tankar och förslag om hur han vill utveckla fritidsutbudet och en av dem förverkligar han under Gästabudsåret 2017. 

-  Jag vill erbjuda en fest och kväll utöver det vanliga här i Nyköping. Personer utan någon form av nedsättning går ofta på fester eller galor och det är lätt att ta det som en självklarhet, menar Johan Persson. 

Mitt i sommaren, 22 juli skapas nu en stor fest, ett Festabud, med flera underhållare, mat och överraskningar för personer som sällan går på sådana tillställningar.

Renaida Braun är bokad

Festabudet anordnas i samarbete med Scandic Hotell och Gästabudsåret 2017. Det kommer bland annat att bjudas på underhållning av nyköpingstjejen Renaida Braun. 

Festabudet kommer att äga rum den 22 juli 16.00 - 22.00 på Scandic Hotel. En inbjudan till cirka 300 personer kommer att skickas ut i början av april till division Social Omsorgs kontaktnät.

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-03
Sidansvarig: Maria Säfverblad