Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Första släggtag för Stigtomtas nya förskola och skola

Idag startade rivningen av de gamla skolbyggnaderna i Stigtomta. Vi river det gamla för att starta det nya. Nu kan den nya förskolan ooch skolan börja byggas!  Barn och elever från Stigtomta förskola och skola hjälpte till att tillsammans ta det första släggtaget inför bygget av deras nya skola.

- Det var barnen själva som symboliskt startade rivningen och därmed sätter igång projektet med att bygga Stigtomtas nya förskola och skola, säger Peter Gärdin, projektledare på projektenheten vid Tekniska divisionen. 

Medverkande var också Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande, Kent Pettersson, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, rektor Madeleine Jansson och förskolechef Marianne Eriksson.

 

"Nu ska hela rasket rivas"

Innan rivningen började stämde alla upp i allsång med låten "34:an" innan barnen började bända bort plankor från ett av husen. Hela ceremonin innehåll också tal från förskolechef, rektor och komunstyrelsens ordförande innan det avslutades med hurrarop och en fanfar för att fira in det nya.

Förskolechef Marianne Eriksson och rektor Madeleine Jansson tog också emot en guldfärgad slägga som en symbol för starten av projektet. 

Mer information

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-07
Sidansvarig: Robert Karlsson