Enklare pendling med Movingo!

Från 1 oktober 2017 kan du som pendlar med tåg och lokaltrafik göra det på ett enklare och flexiblare sätt än idag - med pendlarbiljetten Movingo får du lokaltrafikresan till tåget med i biljetten.

Movingo är biljetten för dig som reser ofta i Mälardalen, till skolan, i tjänsten eller på fritiden. Pendlarbiljetten köps för en given tågsträcka och ger tillgång till obegränsat resande på den valda sträckan. Den finns att köpa för 30-dagar, 90 dagar eller ett år. Movingo inkluderar lokal kollektivtrafik vid den sträckan som du har valt.

Buss + tåg = sant

För dig som pendlar Nyköping-Stockholm ingår alltså både busstrafiken från Sörmlandstrafiken i hela länet och tunnelbana, pendeltåg samt busstrafik i hela SL-området. Du kommer helt enkelt kunna resa från dörr till dörr – på en och samma biljett och kan nyttja biljetten för lokala bussresor även när du inte ska med tåget. Biljetten är opersonlig.

Här köper du biljetten

Movingobiljetten kan du till en början köpa via SJ:s befintliga försäljningskanaler: biljettautomaterna på stationerna, SJ:s app, webb eller försäljningsombud. Du som redan i dag pendlar med ett SJ regionalkort kan enkelt ladda på Movingoprodukten på ditt befintliga kort från och med  1 oktober 2017.

För den som reser långt finns också möjligheten att lägga till "Movingo Alla sträckor" och få fritt resande på tåg och lokal kollektivtrafik i hela Mälardalen.

Träffa Sörmlandstrafiken

I samband med lanseringen 1 oktober kommer representanter från Sörmlandstrafikenäven att vara på plats på tågstationen i Nyköping.

Ta del av priser och vanliga frågor och svar

Priser, vanliga frågor och svar samt all annan info om biljetten hittar du här!

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-09-26
Sidansvarig: Annica Nilsson