Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Bo i Nyköping i Stockholms T-bana

Nu visas vårens Bo i Nyköping-kampanj i Stockholms tunnelbana, fram till 9 april. Syftet är att locka inflyttare och bjuda till rundtur i Nyköping 20 maj. Du kan också bjuda in till rundturen!

Fotografer är duon Aorta som består av Kristian Krän och Marco Grizelj. Aortas fantasifulla bilder har bland annat synts i reklam för IKEA, Harvey Nichols, Volvo, SAS och i tidningar som Wired, Schön, Café och Elle.

Varför ville ni göra Bo i Nyköping?

– Genom åren har vi sett och gillat den, det är ovanligt med kampanjer där bilderna får så mycket utrymme. När vi blev tillfrågade kände vi oss hedrade. Det var dessutom ett sällsynt tillfälle att få göra svartvita bilder. Att lämna studion och få tillbringa några dagar i vackra miljöer var ett annat skäl. Det roligaste var att få träffa så många underbara människor, modeller och medarbetare och att tillsammans arbeta fram bilderna, säger Kristian och Marco.

Alla personer och miljöer är från Nyköping

På bilderna syns femton Nyköpingsbor i åldrarna 6-77 år. Som vanligt är alla personer och miljöer på bilderna från Nyköping. Platserna är Brandstationen, Hamnen, forsen vid Perioden och badplatserna Örstigsnäs och Kovik.

Men ger det verkligen någon effekt på inflyttningen?

– Ja, vi mäter effekten efter varje gång i tunnelbanan och kännedomen om Nyköping har ökat markant sedan 2005 då kampanjen startade. Varje år väljer cirka 3 000 personer att flytta hit. Många, även människor som söker jobb hos oss, säger att de fick upp ögonen för Nyköping just genom bilderna i tunnelbanan, säger Palaemona Mörner.

Skicka ett vykort och bjud in till rundturen 20 maj!

Nyköpings kommun bjuder på rundtur för personer som är nyfikna på Nyköping eller vill flytta hit. Deltagarna på rundturen åker buss genom bostadsområden, får uppleva Nyköping från havet och guidas genom staden. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Bor du i Nyköping och vill att vänner eller familj ska flytta hit? Skicka ett vykort med inbjudan till rundturen.

Frågor om kampanjen:

Palaemona Mörner
Kommunikationschef
Nyköpings kommun
Tfn 0155 24 83 89

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-29
Sidansvarig: Anna Malm