Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Äventyrsdelen på Hjortens öppnade 1 april

Läckan som upptäcktes på Hjortensbergsbadet i höstas är nu lagad. Äventyrsdelen med bubbelpool och babybassänger öppnade igen lördag 1 april.  

Efter en lång väntan öppnade äventyrsdelen på Hjortensbergsbadet.

Nedan följer information från både Nyköpings kommun samt Medley om vad som hänt och hur jag som medlem kommer att kompenseras pga läckaget.

Vad har hänt

Vad är bakgrunden till detta?
I augusti upptäcktes en läcka i äventyrsdelen på Hjortensbergsbadet. Det var efter att vatten fyllts på i bassängerna. Arbetet med att tömma bassängen för att hitta och laga läckan började i november.

Varför läckte det i ett helt nytt badhus?
Alla nya badhus läcker mer eller mindre och man åtgärdar det efterhand som dessa läckor dyker upp.

Varför har det tagit så lång tid att laga läckan?
Det var mer komplicerat än vad vi först trodde. För att hitta läckaget har bassängen successivt tömts på vatten och provtryckts. De små läckor som då hittats har lagats. Därefter fortsatte arbetet med att successivt fylla bassängen och provtrycka den.

Är det verkligen åtgärdat nu?
Ja, noggranna kontroller har gjorts och det läcker inte längre.

Är det någon fara för badhuset?
Nej, det är ingen fara för konstruktionen eller badhuset. Dock behövde felet åtgärdas. På lång sikt hade det kunnat bli en fara för konstruktionen.

Vem står för kostnaderna?
Arbetet är en garantiåtgärd och bekostas av entreprenören.

Information från Medley till dig som kund

Hur kommer den stängda äventyrsdelen påverka mig som klippkortskund?
När arbetet är klart kommer löptiden för ditt klippkort förlängas med lika många dagar som äventyrsbadet höll stängt. Ditt klippkort kommer att förlängas med 154 dagar.

Hur kommer den stängda äventyrsdelen påverka mitt Badmedlemskap (årskort)?
När arbetet är klart kommer löptiden för ditt årskort förlängas med lika många dagar som äventyrsbadet höll stängt. Ditt medlemskap kommer att förlängas med 154 dagar.

Hur kommer den stängda äventyrsdelen påverka mitt Badmedlemskap (autogiro)?
När arbetet är klart kommer dina kommande månadsdebiteringar att reduceras (du kommer att kompenseras med en friperiod på 154 dagar.)

Hur kommer den stängda äventyrsdelen påverka mitt Medlemskap (träning/bad årskort)?När arbetet är klart kommer löptiden för ditt årskort förlängas med en tredjedel av det totala antalet dagar som äventyrsbadet höll stängt, eftersom en del av anläggningen är avstängd. Ditt medlemskap kommer att förlängas med 52 dagar.

Hur kommer den stängda äventyrsdelen påverka mitt Medlemskap (träning/bad autogiro)?
När arbetet är klart kommer dina kommande månadsdebiteringar att reduceras (friperiod för en tredjedel av det totala antalet dagar som äventyrsbadet varit stängt, eftersom en del av anläggningen är avstängd. Du kommer att kompenseras med en reduktion av din månadsavgift på (33%) under 154 dagar.

Kontakta oss gärna så hjälper vi till att svara på era frågor!

Receptionen Medley Hjortensbergsbadet

010-410 72 16 eller via mail: hjortensbergsbadet@medley.se

Läs mer på Medleys webbplats. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-03
Sidansvarig: Malin Brunelius