18 skolor ritar bussar på temat "framtidens resor"

 I 18 av kommunens skolor pågår det nu febril verksamhet! Flera klasser är igång och ritar den unika buss som ska rulla på gatorna 2018.

Årets Europeiska trafikantvecka drog igång i lördags, 16 september 2017. I Nyköping märks inte veckan av så mycket i år, i alla fall inte än och inte på stan. I klassrummen har dock årskurserna 4-6 gemensamt resande för ögonen och vässar nu sina idéer kopplade till årets tema som ska pryda nästa års buss som rullar i stadstrafik. 

Framtidens resor – tillsammans, smart och miljövänligt

Temat är "framtidens resor" med värdeorden "tillsammans, smart och miljövänligt". Kreativitet och hur väl eleverna förhållit sig till temat och värdeorden bedöms av en jury som består av en grupp medarbetare i Nyköpings kommun. Juryn tar hänsyn till elevernas kreativitet, hur de kopplar sin idé till temat och värdeorden samt hur elevgruppen har samarbetat kring sitt förslag.

Röstning från slutet av oktober

Eleverna har till 6 oktober på sig att rita, då är det sista inlämningsdag. Sen ska juryarbetet och förberedelser inför omröstningen här på webbplatsen förberedas. I slutet av oktober och några veckor framåt kommer alla som vill kunna vara med och rösta, antingen via webben, eller genom att komma in i Stadshuset foajé. Där kommer även de tio finalbidragen att finnas utställda.

Läs mer om förra årets vinnare i bussdesigntävlingen.
Läs mer om den Europeiska trafikantveckan.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-09-18
Sidansvarig: Annica Nilsson