Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Lyckat Ostlänkenevenemang skapade framtidstro

Evenemanget "Ostlänken – nu kör vi!" lockade cirka 250 intresserade företagare och privatpersoner till Culturum nyligen. Salongen fylldes också av framtidstro och intressanta talare. Syftet var att bidra till insikter om de möjligheter och utmaningar som Ostlänkenbygget skapar för det regionala näringslivet.

Många företagare vittnade om sina förväntningar från scenen vilket skapade en stark framtidstro. "Bli inte kvar på perrongen när tåget åker" sa Tell Mellander, VD på Scandic, Stora Hotellet i Nyköping till publiken.

Kommunchef Erik Carlgren målade upp sin vision om Nyköpings tillväxt som redan idag, utan Ostlänkenbygget, har samma tillväxt som Stockholm per capita. Om 25 år kan Nyköping ha 80 000 invånare vilket kräver att staden och servicen kommer att växa så det knakar.

Kommunens verksamheter rustar sig också för det som väntar i spåren av Ostlänkenbygget. Ett 70-tal tjänstemän i Nyköping lyssnade samma vecka till Örnsköldsviks erfarenheter av Botniabanans bygge. Det har inneburit mycket för Örnsköldsviks utveckling och näringslivets tillväxt.

Bakom evenemanget stod Östsvenska Handelskammaren och East Sweden Infra Cluster tillsammans med Nyköpings kommun. Här kan du läsa mer om Ostlänkenevenemanget och vilka som deltog.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2016-10-20