Nyköpings nya gymnasium blir klart om två år

Nyköpings gymnasium ska samlas till ett campusområde. Det innebär att lokalerna på Gripenområdet ska renoveras och byggas om för att ge plats åt elever och program från Tessinskolan. Nu fortsätter projektet med etapp 2-4.

I augusti 2011 tog Kommunstyrelsen beslut om att Nyköpings gymnasium ska samordnas till ett campusområde. Projektet delades in i fyra etapper. I etapp ett renoverades idrottshallen och delar av gamla expeditionsbyggnaden (hus C på bilden ovan), det blev färdigt våren 2014. Nu fortsätter projektet med etapp 2-4 efter Kommunstyrelsens beslut i går, 4 april.

Vad ska då göras i projektet?

  • Etapp två innebär renovering och ombyggnation i gamla aulabyggnaden (hus A).  
  • Etapp tre innebär rivning av halva före detta teknikbyggnaden (hus B), tillbyggnation av en ny byggnad (hus X) samt ombyggnation av före detta teknikbyggnaden. Den nya byggnaden länkar ihop de andra byggnaderna samt är skolans välkomnande entré för elever, personal och besökare.

Beräknad byggstart för etapp två och tre är juli 2016. Slutbesiktning av etapp två beräknas till maj 2017 och för etapp tre till november 2017.

  • Etapp fyra innebär renovering och ombyggnation av övervåning samt nuvarande matsal och mottagningskök till verksamhetslokaler i gamla expeditionsbyggnaden (hus C). Byggstart beräknas till december 2017 med slutbesiktning i maj 2018.

Byggmästarna i Nyköping AB blir totalentreprenörer för bygget.

Driftsättning sker löpande vartefter etapperna avslutas. Alla etapper beräknas vara färdigställda till sommaren 2018.

- Det är glädjande att det äntligen är klart att påbörja etapp 2-4. Vi kan nu på allvar börja planera flytten från Tessin till Gripenområdet. Det är glädjande att vi framöver kan erbjuda moderna och fräscha lokaler för elever och personal, säger Åsa Ridne, utbildningschef Nyköpings gymnasium.

Läs mer om projektet här

Läs mer om beslutet  i Kommunstyrelsen, 20160404.

Klicka på bilderna för att förstora.

Kontakt för frågor

Eva Lundqvist, chef projektenheten Tekniska divisionen, tfn: 0155-24 89 72

Linda Fransson, projektledare Nyköpings gymnasium, tfn: 0155-24 81 14

Åsa Ridne, utbildningschef med ansvar för gymnasiet, tfn: 0155-24 80 38

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2016-04-06
Sidansvarig: Linda Fransson